Gemeente Coevorden

Subsidie voor derde project Natuurkunst Drenthe

Het college van B en W stelt EUR 12.500 subsidie beschikbaar aan de stichting Natuurkunst Drenthe voor haar nieuwe project `Groene Revolutie'. De stichting heeft in 2005 en 2006 met veel succes de kunst- en natuurwandeling `De Legende' en `Verstild Water' in Schoonoord georganiseerd. Het nieuwe project geeft invulling aan het provinciaal en gemeentelijk cultuurbeleid.

Dit jaar zal de stichting in samenwerking met Staatsbosbeheer opnieuw internationale kunstenaars laten werken op het terrein achter het museum Ellert en Brammert in Schoonoord. Het natuurkunstproject heeft elk jaar een specifiek thema verbonden met de cultuurhistorie van de regio. Dit jaar is het thema `Groene Revolutie' verbonden met de beplanting van de regio met miljoenen bomen. Eerst met naaldhout voor de kolenmijnen en later met loofbomen om de zandverstuivingen vast te leggen. Hierbij ligt de nadruk op de bebossing van het gebied vanaf de jaren 20 in de 20e eeuw.

Het bestuur van de stichting heeft 10 kunstenaars geselecteerd voor de Groene Revolutie. Tijdens de komende editie zal er onder andere samengewerkt worden met het internationale cultuurnetwerk en educatief centrum de Koppelschleuse in Meppen. Bovendien zullen ook leerlingen van het Esdal College in Oosterhesselen en De Nieuwe Veste in Coevorden actief betrokken worden bij de natuurkunst.