Gemeente Utrecht



Utrecht, 16 maart 2007
Sw/24

Cursus 'Natuurlijk Stadstuinieren'

Op zoek naar inspiratie en motivatie voor het inrichten van een natuurrijke tuin? Meld je dan vóór 26 maart aan voor de cursus 'Natuurlijk Stadstuinieren'. De groep Natuur- en Milieucommunicatie van de gemeente Utrecht organiseert de cursus op de dinsdagen 3, 10, 17 en 24 april van 19.45 tot 21.45 uur. Op zaterdag 21 april van 10.00 tot 14.00 uur is er een praktijkles. De cursus wordt gegeven op dè archeologische attractie in Leidsche Rijn, Castellum Hoge Woerd (rotonde Burgermeester Middelweerdbaan en 't Zand), onderleiding van hovenier en tuinontwerper Roos Broersen.

Door bij de inrichting en het onderhoud van de tuin meer rekening te houden met natuur en milieu, krijgen planten en dieren meer kans en gaat de tuin meer leven. Enkele onderwerpen die in de cursus aan bod komen: kringlopen in de tuin, bodemverbetering, compost maken en het zetten van een plant op de juiste plek. Tijdens de praktijkles zal er vooral ingaan op het snoeien en het kundig gebruiken van gereedschap.

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden (vóór 26 maart, onder vermelding van naam en telefoonnummer) kunt u terecht bij de groep Natuur- en Milieucommunicatie, Jessica van Essen, telefoon 030 - 286 00 00 of j.van.essen@utrecht.nl. De kosten bedragen EUR 45,- per deelnemer, inclusief cursusmap. Het aantal deelnemers is minimaal acht en maximaal vijftien.

Castellum Hoge Woerd
Ooit lag op deze plek een echt Romeins Castellum. Stichting Bouwloods, plattelandswinkel Goes, de Historische Vereniging en de gemeente Utrecht (NMC, Archeologie en Projectbureau Leidsche Rijn) werken hier samen aan een aantrekkelijk programma over natuur, milieu en archeologie. Meer weten? Kijk op www.castellumhogewoerd.nl.