Ingezonden persbericht


Aan de redactie
Alkmaar, 20 maart 2007

P E R S B E R I C H T

Dinsdagavond 3 april worden in Sportpaleis Alkmaar weer de traditionele Revanches van de Wereldkampioenschappen baanwielrennen verreden. Oftewel de herkansingen van de Wereldkampioenschappen. De WK wordt van donderdag 29 maart tot en met zondag 1 april verreden in het Spaanse Palma de Mallorca. Getracht wordt de kampioenen naar Alkmaar te halen zodat ze zich opnieuw kunnen bewijzen.

Op de door architect Sander Douma (Stompetoren) gebouwde "Palma Arena" worden de regenboogtruien en de medailles verdeeld. Gezien de prestaties van het afgelopen seizoen hebben de Nederlandse renners kans op succes. Tijdens de diverse wereldbekerwedstrijden won de ploeg van bondscoach Peter Pieters regelmatig onderdelen en ook het eindklassement van de Wereldbeker was voor Nederland. Theo Bos, Teun Mulder, Tim Veldt, Jens Mouris, Wim Stroetinga, Adrie Visser, Vera Koedooder, Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis zaten regelmatig in de prijzen en van hen wordt dan ook veel verwacht. Of de val van Theo Bos in de laatste Wereldbekerwedstrijd in Manchester nog gevolgen heeft moet nog afgewacht worden.

De WK Revanches waren in de jaren zeventig en tachtig vaste prik op de baan van Alkmaar. Na de renovatie tot Sportpaleis Alkmaar, en met de opkomst van de huidige succesvolle generatie baanwielrenners, wil Sportpaleis Alkmaar de Revanches weer tot een traditie maken. De herstart vorig jaar tijdens het Noord-Hollands Wielerweekend was een schot in de roos. Het publiek stond voor tweevoudig wereldkampioen Theo Bos op de banken. Met de nieuwe datum, direct dinsdag na de WK, hoopt men dat de WK-publiciteit weer velen naar de baan lokt. Zoals de tourrenners direct na de Ronde van Frankrijk te zien zijn in de na-tour criteria zoals Boxmeer en Chaam, zo zijn de sterren van de WK te bewonderen in de Revanches.

Op welke onderdelen er 3 april Revanches worden verreden is nog niet bekend. De organisatie, Sportpaleis Alkmaar in samenwerking met wielrenvereniging Alcmaria Victrix, streeft er naar een gevarieerde avond te verzorgen met zoveel mogelijk medaillewinnaars aan de start. Dat betekent dat er wordt afgewacht hoe de prestaties van de Nederlanders zijn en welke buitenlandse tegenstand gecontracteerd kan worden voor een revanche. In Palma de Mallorca zullen Sander Douma en Rene Kos de renners contracteren in samenspraak met teammanager Piet de Wit van de KNWU. In elk geval worden alle Nederlandse medaillewinnaars uitgenodigd voor de huldiging in het Sportpaleis. Het definitieve programma wordt nog gepubliceerd op www.sportpaleis-alkmaar.nl.

De wedstrijden beginnen dinsdagavond om 19:30 uur en duren tot ongeveer 22:00 uur. Kaarten kosten ¤ 7,50 per persoon (kinderen tm 14 jaar ¤ 2,50) en zijn in de voorverkoop op weekdagen overdag te krijgen in het kantoor van het Sportpaleis. 's Avonds zijn de kaarten dan te verkrijgen in de gezellige kantine van Horeca Sportpaleis Alkmaar.

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht