Ingezonden persbericht


Persbericht

30 maart 2007

Nieuwe burgemeester Madurodam

Op dinsdag 3 april 2007 om 16.00 uur wordt in de Raadzaal van de Gemeente 's-Gravenhage aan het Spui de nieuwe Jeugdgemeenteraad van Madurodam geïnstalleerd door de heer F. Huffnagel, Wethouder City Marketing, ICT en Internationale Zaken. De nieuwe burgemeester is de 17-jarige Alexandra Tan, leerlinge van het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum Den Haag. De loco-burgemeester is Roos van der Zwan, leerlinge van het Segbroek College Den Haag.

Het programma hiervoor luidt als volgt:

1. Opening van de bijeenkomst door de heer F. Huffnagel.
2. Kort overzicht van de verrichtingen van de Jeugdgemeenteraad 2006 door Maurits van der Donk, burgemeester van de scheidende gemeenteraad.
3. Toespraak door de heer F. Huffnagel.
Ontheffing van de 'oude' en installatie van de 'nieuwe' Jeugdgemeenteraad van Madurodam door het wisselen van de ambtsketen.
4. Opening zitting Jeugdgemeenteraad 2007 en bekendmaking van de verdeling van de wethoudersportefeuilles door de nieuwe burgemeester.
5. Uitreiking van insignes door de heer P.J.W. Verdaasdonk, directeur Madurodam.
6. Sluiting.

De gemeenteraad van Madurodam bestaat sinds juli 1952. De burgemeester en wethouders worden gekozen door de raadsleden. De eerste burgemeester van Madurodam was de toen 14-jarige Prinses Beatrix; zij vervulde het ambt van burgemeester tot 1980. Sindsdien is zij beschermvrouwe van Madurodam en kiest de raad niet meer een loco-burgemeester maar een burgemeester. De raad wordt samengesteld uit leerlingen van scholen uit de regio Haaglanden. De leden blijven twee jaar aan. Naast het openen van nieuwe maquettes en tentoonstellingen assisteert de raad bij rondleidingen, het ontvangen van 'hoog bezoek' en andere promotiewerkzaamheden.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht