Gemeente Bergen


Persuitnodiging

Datum 30 maart 2007
Plaats Nieuw Bergen

Benoeming Wmo/ Wwb-raad Bergen

Dinsdag 20 maart hebben burgemeester en wethouders de leden van de Wmo/ Wwb-raad Bergen benoemd. Dinsdagavond 3 april, aanvang 20.00 uur, is een feestelijke bijeenkomst van de nieuwe raad in het gemeentehuis. Hierbij zijn de wethouder Welzijn, de heer Ben Buiting en burgemeester Klaverdijk aanwezig. Het is de officiële start voor de werkzaamheden van de Wmo/ Wwb-raad. U bent hierbij van harte welkom.

De Wmo/Wwb-raad Bergen adviseert de gemeenteraad en het college over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet werk en bijstand (Wwb). De raad signaleert ontwikkelingen op het gebied van de Wmo en de Wwb in de maatschappij en adviseert de gemeente hierover. De raad toetst bijvoorbeeld verordeningen die de gemeente vast wil stellen op het gebied van de Wmo of de Wwb. Maar de raad wordt ook vooraf betrokken bij het ontwikkelen van beleid en bij de toetsing van bijvoorbeeld bouwplannen. De raad kan advies geven over de bouw, inrichting en het gebruik van bijvoorbeeld de nog te realiseren Multi Functionele Centra in Well en Siebengewald. Maar de raad kan ook een advies geven over activiteiten voor jongeren of minima.

Bij de samenstelling van de raad is gezocht naar vertegenwoordigers van organisaties die betrokken zijn bij de Wmo en de Wwb. In de bijlage staat een overzicht van de benoemde leden.