Gemeente Heerde

Week 14, 3 april 2007

Burgerlijke stand
Geboren
. Pien Ellemijn Roelofsen, dochter van P.H. Roelofsen en R.L. Pannekoek . Joost van den Steenhoven, zoon van A. van den Steenhoven en G.H. Pannekoek . Jesse Beekhof, zoon van H. Beekhof en A.J. Volkers

Ondertrouw/voorbereiding partnerschap
. E. van Dijk en N. van Leeuwen
. J.B. Slender en J. van de Beek
. J.J. Junte en E.F. Kruisweg
. T.E. Hoogendoorn en B.J. Kersing
. M. Kommers en F.J. Beute

Huwelijk
. D. Montizaan en D.M. Tijssen
. H.W. Timmerman en I. Loef

Overleden
. B. Klusman-Quartero
. G. Konijnenberg-van Laar
. A.M. van Notten-de Jong
. J. van Beek

Gemeentehuis gesloten
Vrijdag 6 april (Goede Vrijdag) en maandag 9 april (Tweede Paasdag) is het gemeentekantoor gesloten en telefonisch niet bereikbaar. De avondopenstelling Burgerzaken op maandag tussen 17.00 en 19.00 uur komt ook te vervallen.

Bent u veteraan?

Op 29 juni wordt landelijk extra aandacht geschonken aan veteranen. Het hoofddoel van deze Nederlandse veteranendag is het uiten van waardering voor hun inzet. Zo kennen we niet alleen veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, Indië, Nieuw-Guinea en Korea, maar inmiddels ook veel jonge veteranen. Dat zijn veteranen die ingezet werden bij internationale vredesmissies in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.

Ook de gemeente Heerde wil aandacht aan deze bijzondere categorie inwoners besteden. Dus bent u veteraan en woonachtig in de gemeente Heerde, geef u dan op voor 15 mei door onderstaande bon te sturen naar: gemeente Heerde, J. van den Berg, Antwoordnummer 2, 8160 VG HEERDE.

Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met Jeanien van den Berg (team Bestuursondersteuning) tel. 0578 - 699499 of via jeanien.berg@heerde.nl

?____?____?____?____?____?____?____?____?____?___?____?____?__

Naam: --------------------------------------------------------------------------------------------- Adres: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Postcode/woonplaats: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Veteraan uit oorlog/ van vredesmissie: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Legeronderdeel: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Geboortedatum: ---------------------------------------------------------------------------------------------

ROVA Tweede Paasdag gesloten

In verband met Pasen is het afvalbrengstation van ROVA maandag 9 april gesloten. Dit betekent dat particulieren en bedrijven op deze dag geen afval kunnen brengen.

Meer informatie over het aanbieden van afval vindt u in de afvalwijzer of op de website van ROVA, www.rova.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice van ROVA, tel. 038 - 4273777.

Informatie- en inspraakavond Herrie Festival

Het bestuur van het Herrie Festival organiseert voor de laatste keer het Herrie Festival in het centrum van Heerde. Dit jaar vindt het festival plaats op vrijdag 8 juni in café-restaurant De Vier Jaargetijden en buiten op de parkeerplaats achter de Wibra. Herrie 2008 zal plaatsvinden op het evenemententerrein de Van Meursweide te Heerde. Tijdens het festival wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de buurtbewoners. Toch kunnen er bij u vragen rijzen hoe één en ander in zijn werk gaat. Om op deze vragen een antwoord te geven organiseert het bestuur van het Herrie Festival een informatie- en inspraakavond op dinsdag 24 april a.s. om 20.00 uur in de Vier Jaargetijden in Heerde.

Voor vragen kunt u op werkdagen na 18.00 uur contact opnemen met de voorzitter Jeroen Fiks, tel. 06 - 23532922.

Algemene Plaatselijke Verordening
De gemeente Heerde bereidt een algehele herziening van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor. In deze verordening die voor iedereen in de gemeente Heerde geldt, staan regels in de vorm van verboden en geboden genoemd waar men zich aan dient te houden. In het merendeel van de gevallen betreft het gedragsregels in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld over het stallen van caravans op de openbare weg, geluid- of lichthinder, vergunningen voor verkoopacties of (rommel)markten, voor wedstrijden of het kappen van bomen.

De concepttekst is door het college opgesteld en ligt voor een ieder ter inzage gedurende vier weken vanaf 4 april. Zij die een zienswijze op het concept hebben wordt gevraagd deze binnen genoemde termijn schriftelijk kenbaar te maken aan het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Na de inzagetermijn wordt de concepttekst van de APV met de binnengekomen zienswijzen aan de raad voorgelegd om de verordening vast te stellen. De conceptverordening is in te zien bij de balie VRM/OW. Meer informatie krijgt u desgevraagd van het team OOV, de heer Zwanenburg, tel. 0578 - 699438.

Activiteiten

zaterdag 7 april

- verzamelbeurs in Senioren Inloop Centrum Wapenveld aan de Nachtegaalweg 48
- skeelertoertocht door gemeente Heerde van 10.00 tot 14.00 uur; organisatie Skeelerclub Oost-Veluwe

zaterdag 7 en maandag 9 april

- buitenconcours rondom het clubterrein van De Horsthoekruiters, start 09.00 uur; organisatie De Horsthoekruiters

zondag 8 april

- Paasjubel in Van Meurspark; organisatie Interkerkelijk Platform Heerde

Collectes


- Stichting Nationaal Sport Gehandicapten (NFSG) collecteert van 9 tot en met 14 april

Avondschietoefeningen

Woensdag 11 april worden op het artillerieschietterrein in 't Harde avondschietoefeningen gehouden. De Nieuwe Zuidweg is dan wel toegankelijk, maar er is mogelijk wel geluidshinder.

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn van Defensie: 0525 - 657700. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: 0800 - 0226033.

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij één van de containers op het plein achter de kerk, tussen 09.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 08.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen.

Atletiekvereniging De Gemzen zamelt tussen 4 en 14 april oud papier in bij de atletiekbaan aan de Veldweg.

Op 11 en 12 april staat bij de Margrietschool aan de A. Lijphartlaan een container voor oud papier.

VANAF HIER IN KLEINERE LETTERS

Vrijstellingen Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen aan:


- het tijdelijk plaatsen van een stacaravan op het perceel Kasteelweg 4 te Heerde voor een periode van maximaal twee jaar. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwplan in strijd is met de bestemmingsplanvoorschriften.

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het vergroten van de woning op het perceel Kerkstraat 20A te Veessen. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de op de plankaart aangegeven bebouwingsgrenzen worden overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 4 april 2007 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie VRM/OW. Een ieder kan gedurende deze termijn zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 21 maart 2007 tot 28 maart 2007 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het vergroten van de woning op het perceel Soerelseweg 5 te Heerde
- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Kastanjelaan 5 te Heerde

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een tijdelijke kantoorunit op perceel aan de Bisschopstraat (ong., sectie P, nr. 827) te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie VRM/OW op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Ingekomen aanvraag sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 21 maart 2007 tot 28 maart 2007 de volgende aanvraag om sloopvergunning heeft ontvangen:


- voor het slopen van een gedeelte van de achterzijde bakkerij en losse gebouwen op het perceel Dorpsstraat 15 te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie VRM/OW op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het geheel plaatsen van een garage op het perceel Kooiweg 2B te Heerde
- het plaatsen van een dakkapel op het perceel Godefriduslaan 39 te Heerde Verzonden: 23 maart 2007

reguliere bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een vrijstaande woning met garage/berging op het perceel Revelingseweg 9 te Wapenveld Verzonden: 21 maart 2007

- het geheel plaatsen van een nieuwbouw was- en tankplaats alsmede opslag op het perceel Kanaaldijk 4 te Heerde
- het geheel veranderen van functie kantoor naar functie wonen eerste verdieping op het perceel Veerstraat 51 te Heerde Verzonden: 23 maart 2007

- het veranderen van de woning en het plaatsen van een bijgebouw op het perceel Filipslaan 2 te Wapenveld Verzonden: 27 maart 2007

Verleende sloopvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende sloopvergunningen heeft verleend:


- voor het verwijderen van dakbedekking van de schuur op het perceel Plakkenweg 8 te Heerde Verzonden: 20 maart 2007

- voor het verwijderen van puivulling van de achtergevels van diverse percelen aan Bijlakker, Hogepad en Rooboerskamp te Heerde Verzonden: 23 maart 2007

Openbare welstandsvergadering

Donderdag 5 april 2007 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 15.00 uur. De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 4 april 2007 ter inzage. De vergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Donderdag 12 april vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 10 april 2007 ter inzage. De vergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

De stukken kunt u inzien bij de balie VRM/OW. De agenda's worden ook op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Als u aanwezig wilt zijn horen wij dit graag. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Bekendmaking Wet milieubeheer

Het college van Heerde maakt bekend dat zij volgens artikel 8.1 van de Wet milieubeheer vergunning heeft verleend aan:


- het gemeentebestuur van de gemeente Heerde, Marktstraat 1 te Heerde voor het oprichten en na het oprichten het in werking hebben van een brandweerkazerne op het perceel kadastraal bekend gemeente Heerde, sectie HDEOOK, nr. 05770, plaatselijk bekend Rhijnsburglaan/Zuppeldseweg te Heerde.

Het besluit met bijbehorende stukken ligt van 4 april 2007 tot en met 16 mei 2007 ter inzage bij de balie VRM/OW op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en 's middags op afspraak.

Tot en met een dag na de periode van terinzageligging kan uitsluitend door belanghebbenden beroep tegen het besluit worden ingesteld.

Een beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Degene die beroep instelt kan daarnaast verzoeken om het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699432.

Wet maatschappelijke ondersteuning

Per 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking getreden. Op grond van de Wmo kan de gemeente burgers, ter compensatie van beperkingen, voorzieningen aanbieden die deze burgers in staat stellen om zelfredzaam te zijn en maatschappelijk te participeren bij: . het voeren van een huishouden;
. zich te verplaatsen in en om de woning;
. zich lokaal te verplaatsen per vervoermiddel;
. medemensen te ontmoeten en op basis daarvan sociale contacten aan te gaan.

Ter uitvoering van het bepaalde in de Wmo heeft de raad van de gemeente Heerde op 12 maart 2007 de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Heerde vastgesteld. De vastgestelde verordening ligt voor een ieder ter inzage bij de afdeling Middelen, team Bestuursondersteuning.

Beleidsregels Wmo
Naast de vastgestelde verordening zijn de Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning gemeente Heerde (voorheen het Verstrekkingenboek) in concept opgesteld. Dit concept ligt vanaf 4 april 2007 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Middelen, team Bestuursondersteuning. Gedurende deze termijn van zes weken kan een ieder zijn zienswijze ten aanzien van de conceptbeleidsregels kenbaar maken aan het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Indicatiestelling Wmo

Om te beoordelen of compensatie door middel van ondersteuning nodig is, zal er indicatiestelling plaatsvinden. Eenvoudige indicaties worden door medewerkers van het Wmo-loket zelf uitgevoerd. Complexe indicaties worden door een externe partij uitgevoerd. In de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Heerde is bepaald dat het alleenrecht van deze indicatiestelling Wmo is verleend aan het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De voornaamste eisen die door de gemeente Heerde aan de indicatie worden gesteld (en waar het CIZ aan voldoet) zijn: . Kennis en ervaring hebben van indicatiestelling op het gebied van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (waaronder huishoudelijke verzorging) en de voormalige Wet voorzieningen gehandicapten; . Integrale adviezen voor zowel de AWBZ als de Wmo (meervoudige indicaties) kunnen uitbrengen; . Het bieden van dienstverlening tegen marktconforme prijzen.

Ambtshalve opneming gegevens in GBA

Het college van Heerde maakt bekend dat zij heeft besloten de bijhouding van de persoonslijst van onderstaande personen ambtshalve op te schorten met de aanduiding: "Land Onbekend" omdat uit een ingesteld onderzoek geen uitsluitsel is verkregen omtrent de verblijfplaats van:

Geslachtsnaam Voornamen Geboortedatum Beens René 20-09-1988 Lonis Bartholomeus Henricus Martinus 08-10-1977

Indien u het niet eens bent met deze beschikking kunt u ingevolge artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt schriftelijk bezwaar indienen. U kunt uw bezwaar richten aan het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --