Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van vrijdag 30 maart 2007

Samenspraakbijeenkomst dinsdag 3 april 2007
Woningbouwprojecten Centrum Ulestraten

Het gemeentebestuur wil samen met Woningstichting Meerssen twee woningbouwprojecten realiseren in het centrum van Ulestraten. In het gebied van het voormalige gemeentehuis van Ulestraten (Sint Catharinastraat 18), de gymzaal, het Don Boscohuis en de woning Sint Catharinastraat 14 zal in de toekomst een complex met ca. 20 appartementen voor senioren worden gerealiseerd. Het voormalige gemeentehuis (gemeentelijk monument) wordt zoveel mogelijk behouden en geïntegreerd in het nieuwe complex.

Het gebied omsloten door de Kasteelstraat, Burg. Janssenstraat, Albert Schweitzerstraat en Peter Schoenmakersstraat krijgt ook een nieuwe invulling. De huurwoningen van Woningstichting Meerssen worden vervangen door woningen die beter voldoen aan de eisen en behoeften van deze tijd. Op het gedeelte tegenover Basisschool De Triangel zal in de toekomst een nieuwe gymzaal en een kleinschalig wooncomplex voor ouderen worden gebouwd. Daarnaast wordt onderzocht of hier - eventueel in combinatie met andere voorzieningen - een bibliotheekvoorziening kan worden gerealiseerd.

Op termijn krijgt ook het gebied rond de kerk en gemeenschapshuis D'n Huppel een opknapbeurt. Hiervoor worden in een later stadium plannen uitgewerkt.

Samenspraakbijeenkomst
Het college van B&W wil drie architectenbureaus opdracht geven voor het opstellen van een planvisie. De plannen moeten worden opgesteld aan de hand van - door de gemeente gestelde - randvoorwaarden en uitgangspunten. Voordat de bureaus aan de slag gaan, wil het college van B&W graag de ideeën en meningen van omwonenden en andere belangstellenden horen. Voor dit doel wordt een samenspraakbijeenkomst georganiseerd op dinsdag 3 april 2007 in café/zaal De Notenbalk, Sint Catherinastraat 12 te Ulestraten, aanvang: 19.30 uur. Tijdens de bijeenkomst worden de uitgangspunten en randvoorwaarden toegelicht. Aanwezigen krijgen bovendien alle gelegenheid vragen te stellen en mee te denken over de toekomstige inrichting van het centrum van Ulestraten.

Vervolg-traject
Met inachtneming van de samenspraakreacties wordt opdracht verstrekt aan drie architectenbureaus voor het opstellen van visies voor de verschillende deelgebieden. Deze visies worden tijdens een volgende samenspraakbijeenkomst gepresenteerd. Vervolgens worden de visies met elkaar vergeleken en getoetst aan de gestelde uitgangspunten. Het college bepaalt uiteindelijk welk ontwerp wordt uitgewerkt. Het uitgewerkte plan doorloopt vervolgens een bestemmingsplanprocedure. Er volgt dan nog een formele inspraakronde.

Ter inzage
De inhoud van de presentatie kan van 4 april 2007 t/m 1 mei 2007 door belangstellenden worden ingezien bij bureau Communicatie van de gemeente Meerssen, Beekstraat 51 te Meerssen (op werkdagen van 9.00-17.00 uur). Tijdens bovenstaande periode zijn ook schriftelijke reacties mogelijk. Deze kunnen worden gestuurd aan: College van B&W, tav Jaap Zomerplaag, postbus 90, 6230 AB Meerssen. Reacties kunnen ook worden verstuurd via www.meerssen.nl (menu-optie Meedenken)