Dutchview


Uitreiking journalistieke 'Tegel' live op internet!

2 april 2007

De uitreiking van de journalistieke prijs 'De Tegel', die dinsdagavond 3 april aanstaande in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam plaatsvindt, is live via internet te volgen. In samenwerking met de NOS verzorgt DutchView een live-webcast van de uitreiking van de prijs die tijdens het Feest voor de Journalistiek wordt uitgereikt. Presentatie van deze bijzondere bijeenkomst is in handen van nieuwslezers Sacha de Boer en Rick Nieman.

'De Tegel', Jaarprijzen voor de Journalistiek, is een initiatief van de Nederlandse Dagbladpers, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, NOS, RTL Nederland en het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, verenigd in de Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek. In totaal zullen er negen Tegels in Amsterdam worden toegekend binnen drie mediatypen: Dag- en Weekbladen, Radio & Televisie en Multimedia. Elk mediumtype is in drie categorien ingedeeld: Nieuws, Achtergrond en Talent.

De naam van de nieuwe Jaarprijzen voor de Journalistiek is ontleend aan het bekende boek ' Tegels Lichten' (1972) van Henk Hofland. In dit boek gaat Hofland in op de betekenis van kritische en onafhankelijke media. Met de toekenning van 'De Tegel' willen de initiatiefnemers het blijvende belang van deze taak onderstrepen. De bekendmaking van de winnaars van 'De Tegel 2006' begint om 20.30 uur. Klik hier voor de uitreiking van 'De Tegel 2006'.