Breuk in rioolpersleiding Druten

Een aannemer heeft bij bouwwerkzaamheden op het industrieterrein in Druten een rioolpersleiding van Waterschap Rivierenland ernstig beschadigd. Het uitstromende rioolwater heeft een belangrijke hoofdwatergang ter hoogte van de Industrieweg over een afstand van ca. 400 meter vervuild met zo'n 150 tot 200 m3 rioolwater. Het waterschap verwacht dat de problemen in loop van dinsdag opgelost zullen zijn.

Gemalen stopgezet
Direct na de melding door de gemeente Druten heeft het waterschap actie ondernomen om de schade voor het milieu te beperken en de persleiding te herstellen. Zo zijn de rioolgemalen in de Druten, Wamel en Beneden Leeuwen stopgezet. Dit heeft voor de inwoners van deze plaatsen geen merkbare gevolgen. Bovendien is de betreffende watergang afgedamd. Het rioolwater uit deze watergang en uit de persleiding wordt vanuit verschillende punten per tankauto naar de rioolwaterzuivering in Druten afgevoerd.

Geen problemen met nachtvorstbestrijding
Het vervuilde water uit de hoofdwatergang zal in de loop van de dinsdag worden vervangen door schoon water. Wanneer er in de nacht van woensdag op donderdag nachtvorst optreedt, zal er voor de fruittelers voldoende water van goede kwaliteit in de watergangen aanwezig zijn ten behoeve van de nachtvorstbestrijding.

Verkeersmaatregelen
Om het herstel van de rioolpersleiding mogelijk te maken zijn er langs de Heemstraweg ter hoogte van het industrieterrein verkeersmaatregelen getroffen.