Published: 10:00 03.04.2007 GMT+3 /Source: TietoEnator /HEX: TIE /ISIN: FI0009000277

TietoEnator zorgt voor kostenbesparingen met geautomatiseerd houtopslagmanagement

TietoEnator Corporation Press Release 3 April 2006 10.00 AM EET

TietoEnator heeft sterk geïnvesteerd in het ontwikkelen van een managementoplossing voor houtopslag, met als doel het verbeteren van de kwaliteit. In de herfst van 2006 heeft TietoEnator het "Roaming Object Coordinating System" (ROCS) van het Zweedse Joy System AB verworven. TietoEnator heeft het system verder ontwikkeld en heeft de compatibiliteit met de bedrijfseigene oplossingen voor houtopslagmanagement en oplossingen voor de papier- en kartonindustrie verbeterd.

De kosten voor onbewerkt materiaal vormen een groot deel van de totale productiekosten. Met een verbeterd kwaliteitsmanagement voor rondhout kunnen bedrijven veel kosten besparen, met een kostenbesparing van tot twee procent. Desalniettemin wordt, in vergelijking tot informatietechnische investeringen in productiemanagementsystemen, bij veel bedrijven weinig aandacht besteed aan houtopslagmanagement.

De oplossing voor houtopslagmanagement verbetert dankzij mobiele computers en GPS-technologie op heftrucks de logistieke automatisering en de informatiekwaliteit.

Sakari Ruotsalainen, TietoEnator Forest, zegt:
"Wij zijn ervan overtuigd, dat met een verbeterde controle en besturing van het ruwe materiaal bedrijven belangrijke veranderingen wat betreft de efficiëntie bereiken. Kenmerkende uitdagingen op het gebied van houtopslagmanagement zijn de planning voor het binnenkomende hout, juiste informatie over de opslagvoorraden en de mogelijkheid, het juiste materiaal in de houtopslag te vinden. Een betrouwbare traceerbaarheid beschermt tevens tegen het ongewenst verouderen van het hout. Onze oplossing biedt een antwoord op deze uitdaging en zorgt voor duidelijke kostenbesparingen. "

"Wij hebben meerdere decenia ervaring wat betreft informatiesystemen voor de hout- en papierindustrie, over de gehele value chain, van houtprocessen binnen het boswezen tot eindafnemers inclusief de nodige logistiek. Nu is duidelijk geworden, dat de vraag naar dit soort oplossingen hoog is," voegt Sakari Ruotsalainen toe.

Neemt u voor meer informatie a.u.b. contact op met:

Clemens Armbruster, Sales Manager, TietoEnator Austria GmbH, Tel. +43 1 33174 1312 clemens.armbruster@tietoenator.com

Markus Rintelen, Sales Director, TietoEnator Deutschland GmbH, Tel. +49 941 99207 113 markus.rintelen@tietoenator.com