Ingezonden persbericht



Eindhoven, 3 april 2007

PERSUITNODIGING

BRAINPORT EMBEDDED HOUSE DAY - OPENING 3 APRIL

Embedded House is het resultaat van een project dat succesvol door de stichting Brainport is doorontwikkeld voor het Midden- en Kleinbedrijf en inwoners van de Brainport regio. Op 3 april a.s. vindt de Brainport Embedded House day van 10.00 tot 18.00 uur plaats in de Kennedytoren in Eindhoven. Bedrijven en andere geinteresseerden kunnen demonstraties van embedded systemen zien, advies inwinnen en de vele mogelijkheden met embedded systemen zelf ervaren.

Het bekend, toegankelijk en bereikbaar maken van technologie voor het Midden -en Kleinbedrijf is van belang voor de concurrentiepositie van bedrijven in Brainport. Concrete projecten om dit te bevorderen maken deel uit van het uitvoeringsprogramma 'Brainportnavigator 2013, Lissabon voorbij!' Een van die projecten is Embedded House, dat is gericht op het bevorderen van de bekendheid en het gebruik van embedded systemen door het Midden- en Kleinbedrijf. In de klankbordgroep werken het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid nauw met elkaar samen.

Dinsdag 3 april a.s. staan de deuren van de Kennedytoren open voor iedereen die geïnteresseerd is in innovatie. Het is de mogelijkheid om te zien welke techniek er in geavanceerde apparatuur ingebouwd zit. Het Embedded House is opgericht voor ondernemers die een stap verder willen komen door toepassing van embedded systemen.

Onze regio loopt voorop in de maakindustrie. Willen we die positie handhaven, dan moeten we gebruikmaken van de kennis die er op dit gebied is. De stichting Embedded House maakt die kennis toegankelijk. Via de stichting wordt de vraag van ondernemers gekoppeld aan het aanbod van kennisinstellingen. Het Embedded house beantwoordt vragen van praktische aard, maar ook academische vragen. Mede dankzij de samenwerking met United Brains ontsluit het Embedded House kennis die voor ondernemers essentieel is.

Embedded systemen zijn overal om ons heen, in mobiele telefoons, in een PDA, in gereedschap, in auto's. Op 3 april tonen we diverse toepassingen van embedded systemen: een waterstof auto, een ecoboot op zonne energie, een navigatiesysteem voor motoren, en een voetgangers-waarschuwingssysteem. Het Embedded House bouwde op verzoek van de stichting Meare een bus waarin een verstandelijk gehandicapte virtueel kan deelnemen aan het verkeer. Een TRIZ panel staat klaar voor ondernemers om hun expertise in te zetten voor ondernemers die zoeken naar nieuwe oplossingen voor hun producten of productieprocessen. Bij de ingang staat een aantal Twikes klaar om een rit in te maken.

De opening van het Embedded House is een doe-dag, voor ondernemers, voor scholieren voor studenten, voor iedereen die meer wil weten van technologie. Graag nodigen wij u uit voor een kennismaking. Om 11.30 uur leiden wij u rond (persrondleiding) en geven wij u toelichting op verschillende demonstraties.

Om 13.30 wordt Embedded House geopend door de sprekers. Norbert Verbraak, Bestuurslid van Brainport en lid van de Raad van Bestuur van Fontys hogescholen spreekt vanuit het perspectief van de kennisinstellingen en zal het stokje van Brainport overdragen aan Embedded House. Vervolgens vertelt Frans Bastiaanssen, voorzitter van de Stichting Embedded House wat de mogelijkheden voor ondernemers zijn met embedded systemen. Bertha Verhoeven - van Lierop, voormalig voorzitter van de Metaalunie, zal Embedded House officieel openen. Marcus van Emmerik, verbonden aan de Fontys Hogescholen, is benoemd tot directeur van het Embedded House en geeft vervolgens in zijn speech aan wat de plannen van Embedded House zijn. Hij is de inspirator voor veel ondernemers en studenten die geïnteresseerd zijn in innovatie.

Meer informatie en demonstraties zie de website www.embeddedhouse.nl

Aanmelden voor de persrondleiding (11.30 uur) via Carina Weijma, Brainport Weijma@brainport.nl

Contactinformatie:

Embedded House, Marcus van Emmerik, telefoon 040 247 45 35 Brainport, Carina Weijma, telefoon 06 41 57 67 15


---- --