Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 3 april

Fryslân, 03-04-2007 o Politieberichten van maandag 2 april 07.00 uur t/m dinsdag 3 april 07.00 uur.

Leeuwarden: politie zoekt getuigen van diefstal gasolietank De politie zoekt getuigen van de diefstal van een gasolietank. De tank met een gewicht van 350 kilo werd in de nacht van maandag 26 maart op dinsdag 27 maart weggenomen vanaf een terrein aan de Icarusweg. De politie komt graag in contact met getuigen van deze diefstal. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 8844.

Dronrijp: politie zoekt eigenaar mountainbike
De politie zoekt de eigenaar van een geel met zwarte mountainbike. Deze fiets werd woensdagochtend 28 maart gestolen bij een bushalte in Dronrijp. Dankzij een getuige kon de politie een 16-jarige verdachte uit Wouterswoude aanhouden. De jongen was nog in het bezit van de fiets. De mountainbike werd inbeslaggenomen en overgebracht naar het politiebureau. De politie wil graag in contact komen met de eigenaar van deze fiets. De eigenaar kan zich melden bij de politie via 0900 8844 of bij het politiebureau in Sint Annaparochie.

Sint Nicolaasga: rijden onder invloed
De politie heeft maandagochtend omstreeks 08.30 uur op de Baron van Hardenbroekstraat een 42-jarige automobilist uit Sint Nicolaasga aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen dat de bestuurder geen gordel droeg. De man kreeg een stopteken, waarna er een bekeuring werd uitgeschreven. Tevens lieten de agenten de bestuurder blazen. Hij blies een F en werd daarom overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 620 ug/l. Goed voor een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Oosterwolde: bromfietsster gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft maandagochtend op het fietspad naast de Nanningaweg een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 17-jarige bromfietsster uit Wijnjewoude gewond raakte. Het meisje schrok van een auto en remde af. Op het fietspad lag grind en zand en door het remmen ging ze met de bromfiets onderuit. Het slachtoffer werd met diverse schaafwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: politie ontmanteld hennepkwekerij
De politie heeft maandagochtend in een garage in de Molensteeg een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van tips werd besloten om een nader onderzoek in te stellen. In de garage vonden de agenten een hennepkwekerij met 82 planten en 350 afgeknipte planten. De planten en apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de garage.

Leeuwarden: politie houdt drugsdealer aan
De politie heeft maandagmiddag in de Wijnhornsterstraat een 29-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van het handelen in drugs. Agenten zagen dat de verdachte iets overhandigde aan een man. De Leeuwarder werd op grond van de Opiumweg gecontroleerd. In zijn kleding vonden agenten 9.2 gram heroïne en 2.0 gram cocaïne. De drugs werd inbeslagenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft maandagavond op de Overstesingel een aanrijding afgehandeld, waarbij een 51-jarige fietsster uit Drachten gewond raakte. Een 57-jarige vrouw uit Drachten fietste over de fietsbrug en wilde linksaf slaan. Ze zag daarbij de 51-jarige fietsster over het hoofd en aanrijding was het gevolg. De 51-jarige vrouw werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De 57-jarige vrouw kwam met de schrik vrij.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft maandagavond op de Groningerstraatweg het rijbewijs van een 48-jarige automobilist uit Dokkum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De Dokkumer passeerde ter hoogte van de Grote Wielen een controle met de lasergun met 176 kilometer per uur, terwijl op het weggedeelte 100 kilometer is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Lippenhuizen: automobiliste gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft maandagavond op de Sweachsterwei een aanrijding afgehandeld, waarbij een 24-jarige automobiliste uit Lippenhuizen gewond raakte. De vrouw was door nog onbekende oorzaak met haar voertuig van de weg geraakt en had daarbij een boom geraakt. Het slachtoffer werd door de brandweer uit haar auto gehaald, waarna ze met onbekend letsel per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Harlingen: rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Stationsweg een 25-jarige automobilist uit Harlingen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd
gecontroleerd, maar weigerde daarbij te blazen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Ook hier was hij niet echt meewerken. Daarop werd besloten om bij de man een bloedproef af te nemen. De Harlinger kreeg een rijverbod van 24 uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: onderwerpen uitzending Plysjepost
Dinsdag 3 april wordt in het opsporingsprogramma Plysjepost weer de hulp van het Friese kijkerspubliek gevraagd bij het oplossen van een aantal zaken. Plysjepost geeft de details. Daaronder meer aandacht voor een inbraak in een motorzaak in Drachten op donderdag 1 maart, een overval op een belwinkel in Leeuwarden op zaterdag 17 maart en twee aanrandingen in Leeuwarden in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 maart.
Plysjepost is dinsdagavond op Omrop Fryslân te zien om 18.45 uur en wordt om 20.45 uur en 22.45 uur herhaald. Het programma wordt gemaakt door Omrop Fryslân in samenwerking met de politie Fryslân en het Openbaar Ministerie.