Ingezonden persbericht


Liebert Hiross verandert naam in Emerson Network Power

Naamsverandering benadrukt leiderschap in Business-Critical Continuity-markt

Helmond, 3 april 2007 - Liebert Hiross verandert zijn naam in Emerson Network Power. Het bedrijf is onderdeel van Emerson Network Power, wereldwijd marktleider in technologie-infrastructuren voor Business Continuity. Emerson Network Power wil met één naam voor al zijn divisies naar buiten treden. Dit doet het bedrijf om duidelijkheid te scheppen voor partners, klanten en prospects, en om het leiderschap in de Business-Critical Continuity-markt te benadrukken. De merknaam Liebert Hiross ontstond in 1998 na de overname door de Emerson Group.

Het EMEA-hoofdkantoor van Emerson Network Power is gevestigd in Padua, Italië. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Milaan en Rome, waar in totaal zo'n 400 mensen werken in R&D, service, marketing en sales. De naamsverandering was aanleiding voor het samenvoegen van de Italiaanse market unit. Dit benadrukt de synergie tussen de twee bedrijven en bevordert de integratie van Precision Cooling- (HPAC) en AC Power Systems-producten (UPS) van Emerson Network Power.

Alle UPS- en koelingsproducten van Emerson Network Power krijgen de merknaam Liebert. Het bedrijf blijft ook de naam Hiross gebruiken in de productnamen. Hiross staat namelijk voor jarenlang marktleiderschap op het vlak van precisiekoelingsapparatuur. Het aanhouden van deze merknamen schept duidelijkheid voor klanten.

"Door alle Emerson-producten onder één merknaam te scharen, hebben we de mogelijkheid om de synergie tussen onze verschillende expertisegebieden optimaal te benutten. Op deze manier kunnen we de markt benaderen zoals het een wereldwijd marktleider in Business-Critical Continuity betaamt", zegt Stefano Mozzato, Marketing Director EMEA bij Emerson Network Power.

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van Business-Critical Continuity. Het bedrijf biedt op maat gemaakte, flexibele en betrouwbare oplossingen die bedrijfskritische technologie-infrastructuren beschermen. Emerson Network PowerTM biedt een brede reeks van innovatieve kracht-, precisiekoelings-, connectiviteits- en geïntegreerde producten en diensten voor computer-, communicatie-, gezondheids- en industriële systemen, en wordt daarbij ondersteund door een enorme serviceorganisatie. De belangrijkste producten binnen het Emerson Power NetworkTM-aanbod zijn Liebert, ASCO en Astec. Voor meer informatie over Emerson Network PowerTM EMEA: www.eu.emersonnetworkpower.com

Over EmersonTM
EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), brengt technologie en engineering samen in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze vanuit divisies als netwerkstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en appliances en tools. EmersonTM realiseerde in het fiscale jaar 2006 een omzet van 20,1 miljard dollar.

Ingezonden persbericht