Ingezonden persbericht



---



Kaartverkoop spetterende opening nieuwe Agora gestart

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei viert de Agora de officiële opening van het nieuwe theater met alle inwoners van Lelystad en omstreken. Dat betekent twee dagen spectaculair theater! Speciaal op 26 en 27 mei kan iedereen een bezoek brengen aan de nieuwe Agora voor het symbolische bedrag van vijf euro. 'The Aluminum Show' zal deze dagen een spetterend spektakel verzorgen! Edsilia Rombley laat het publiek met haar gouden stem helemaal uit haar dak gaan! De klassieke liefhebber kan zijn hart ophalen met een tweetal Flevolandse koren.

The Aluminum Show
The Aluminum Show is een energiek, meeslepend en ontroerend spektakel voor jong en oud. Krioelende slangen, stoeiende wormpjes, mensachtige figuren, een dansende operajurk. De show combineert op unieke wijze dans, muziek en visueel theater en maakt gebruik van oogstrelende kostuums, rekwisieten en belichting. Een show die u meesleept, overdondert, prikkelt en u onbedaarlijk laat lachen. The Aluminum Show ging 2003 in Israël in première en maakte sindsdien een zegetocht over de wereld, met enthousiast publiek en louter positieve reacties in de pers.

Edsilia Rombley
Edsilia Rombley, oud Lelystedelinge, heeft een indrukwekkende carrière als zangeres opgebouwd. Met haar bandleden brengt ze zowel pop, soul en jazz als Nederlandstalige nummers. Op het podium imponeert ze met charme en zeggingskracht. Ze kan haar publiek compleet uit hun dak laten gaan. Als vanzelfsprekend omarmt ze het repertoire van mondiale zangers en zangeressen en voorziet deze nummers van een eigen signatuur. Ze heeft in 1998 meegedaan met het Eurovisie Songfestival en werd bekroond met een prachtige, vierde plaats. Ook was ze genomineerd voor de felbegeerde Edison Award in de categorie Beste Zangeres Nationaal en voor een TMF Award in de categorie Beste R&B Nationaal. In 2007 doet ze opnieuw mee aan het Eurovisie Songfestival.

Flevolandse koren
Op zaterdag 26 mei treedt het Christelijk Mannenkoor Lelystad in de Agora op. Het koor, bestaande uit 90 leden, heeft een behoorlijk repertoire opgebouwd met voornamelijk Nederlandse geestelijke liederen, negro-spirituals, Engelse, Franse, Duitse, Russische en Latijnse liederen. Op zondag 27 mei brengt het Christelijk Gemengd Koor Terra Nova haar zang ten gehore, onder de bezielende leiding van dirigent Wim Kroon.

Kaartverkoop bij nieuwe kassa Agora
Kaarten voor de officiële openingsvoorstellingen kunnen enkel verkregen worden aan de theaterkassa (Agorabaan 12), openingstijden maandag t/m zaterdag van 11.00 -15.00 uur. Telefonisch reserveren is voor deze voorstellingen helaas niet mogelijk.



Ingezonden persbericht