Politie Amsterdam-Amstelland



Vanavond en morgenavond wordt in de tv-programmaâs Opsporing Verzocht van de Avro en Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht besteed aan de gewelddadige dood van de Nigeriaanse Eugene Ugwumgbor. / (03/04/07)

Op maandagmiddag 5 maart één uur wordt in een woning aan de Bernard Shawsingel het stoffelijk overschot aangetroffen van Eugene Ugwumgbor. De man ook wel bekend onder de naam Gino is doodgeschoten. Het slachtoffer had behalve een Nigeriaans- ook een Amerikaans paspoort. Hij studeerde rechten in Amerika en werkte daar enige tijd als advocaat. Het slachtoffer werd door zijn vriendin voor het laatst gezien op zaterdag 3 maart. De rest van het weeken krijgt zij geen telefonisch contact met hem. Met behulp van een buurman treft de vrouw Ugwumgbor aan in een woning aan de Bernard Shawsingel. Vermoedelijk is hij zaterdagavond 3 maart of in de vroege morgen van zondag 4 maart om het leven gebracht.

Het rechercheteam laat in dit stadium nadrukkelijk alle opties open. Zij weten inmiddels wel dat Eugene Ugwumgbor zich bezighield met de handel in auto's en tv's en vermoedelijk ook in verdovende middelen. Mogelijk dat zijn dood daar iets mee te maken heeft.

Het rechercheteam is op zoek naar getuigen die rond die tijd iets opvallends hebben gezien of gehoord. Maar ook meer algemene informatie over met wie hij bijvoorbeeld omging en waar hij zich mee bezighield is welkom. Sommigen zijn mogelijk illegaal in Nederland en daarom bang om met het rechercheteam samen te werken. We willen benadrukken dat zij bij het onderzoek in deze zaak geen vragen stellen over de verblijfstatus of zaken die daarmee te maken hebben. Het gaat de rechercheurs van Bureau Opsporing district Oost alleen om het oplossen van deze zaak. U kunt gratis bellen met 0800-6070 of anoniem met 0800-7000
Verdachte aangehouden na mislukte overval / Van Baerlestraat (03/04/07)

Maandagmiddag 2 april rond halftwee probeerde een 27-jarige man een bankfiliaal aan de Van Baerlestraat te overvallen. De verdachte bedreigde het personeel met een vuurwapen. Gewaarschuwde agenten hielden de verdachte aan op het Museumplein. Hij is in verzekering gesteld.

Maandagmiddag bedreigde de verdachte het aanwezige bankpersoneel met een vuurwapen en eiste geld. Toen een bankmedewerker aangaf geen contant geld te kunnen geven, staakte de overvaller zijn poging en ging ervandoor. Het personeel waarschuwde de politie en gaf de vluchtrichting van de dader door. Met behulp van deze aanwijzingen konden agenten de man aanhouden op het Museumplein. Rechercheurs van Bureau Opsporing district Zuid onderzoeken de zaak. Agressieve winkeldief aangehouden / Sarphatistraat (03/04/07)

Maandagochtend 2 april rond halftien is een 26-jarige verdachte aangehouden voor winkeldiefstal, bedreiging en mishandeling. Een winkelbediende van een supermarkt aan de Sarphatistraat betrapte de man toen hij goederen in zijn tas stopte zonder te betalen. Hierop werd de dader boos en bedreigde de medewerker. Hij gaf het slachtoffer een flinke duw en ging ervandoor. De man kon met behulp van enkele omstanders onder controle worden gebracht en overgedragen aan de politie. De verdachte is in verzekering gesteld. Eenzijdige aanrijding alcomobilist / Middenweg (03/04/07)

Maandagnacht 2 april rond halftwee is een 36-jarige man aangehouden nadat hij een eenzijdige aanrijding had veroorzaakt op de Middenweg. De man bleek bij later onderzoek onder invloed van alcohol te zijn en bijna vier keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. De alcomobilist raakte een reclamezuil, een middengeleider en is tijdens de aanrijding diverse keren over de kop geslagen. De auto is total loss verklaard, de bestuurder raakte lichtgewond. De Middenweg bleef enkele uren afgesloten om de ravage die door de aanrijding was veroorzaakt op te ruimen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.