Verzamelpersbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 03-04-2007

Man aangehouden voor diefstal

's-Hertogenbosch De politie heeft maandagavond op de Oliemolensingel een 38-jarige man uit Roggel (Limburg) aangehouden voor diefstal. De man zou de fiets, sleutels en portemonnee gestolen hebben van een 31-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch. De twee hadden elkaar afgelopen donderdag leren kennen en hadden daarna een paar keer met elkaar afgesproken om te gaan stappen. De man leende zondag de fiets van de vrouw, maar kwam daarna nooit meer terug. Ook zou hij de sleutels en portemonnee van de vrouw uit haar woning hebben weggenomen. De vrouw zag de man maandag lopen op de Oliemolensingel en belde de politie die hem terplekke heeft aangehouden en daarna ingesloten voor verhoor.

Auto-inbreker aangehouden

Vught De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 22-jarige man uit Geffen aangehouden op de Gildehof, waar hij in een auto had ingebroken. De 31-jarige eigenaresse van de auto deed hiervan aangifte bij de politie. Uit de auto waren cds weggenomen. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De auto van de verdachte heeft de politie in beslag genomen voor nader onderzoek. De man uit Geffen is inverzekeringgesteld.

Politie onderzoekt zedenmisdrijf

Boxtel Op zondag 1 april is een 12-jarige jongen uit Boxtel slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf dat plaatsvond in bossages aan de Rijksweg in Boxtel. De afdeling zeden van de politie Brabant-Noord heeft de aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak verder. Het slachtoffertje maakt het naar omstandigheden goed. De vermoedelijke dader betreft waarschijnlijk een iets ouder leeftijdgenootje van het slachtoffer. De technische recherche verrichtte op de plaats delict een sporenonderzoek. De politie verzoekt getuigen om zich te melden bij de zedenrecherche in Boxtel via het nummer 0900-8844.

Man aangehouden voor mishandeling dochter

Schijndel De politie heeft dinsdagmiddag een 43-jarige man uit Schijndel aangehouden voor mishandeling van zijn 13-jarige dochter. Getuigen zagen dat de man op de Crocushof zijn dochter aan haar haren met zich meetrok en belden de politie. De man meldde zich even later op het politiebureau waar hij is aangehouden en inverzekeringgesteld. De dochter deed aangifte van de mishandeling.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

Uden De politie heeft maandagavond een 19-jarige man uit Uden bij zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou in de woning zijn 46-jarige vader bedreigd hebben. De politie heeft de verdachte ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor mishandeling

Oss De politie heeft maandagavond een 46-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden voor mishandeling van een 22-jarige Ossenaar. Hij zou het slachtoffer met een pan in het gezicht geslagen hebben naar aanleiding van onenigheid die in de woning was ontstaan tussenbeide. Het slachtoffer belde daarna de politie die de verdachte heeft aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Politie onderzoekt schietincident

Oss De politie verricht onderzoek naar een schietincident dat in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.45 uur in de Hoefstraat heeft plaatsgevonden. Een onbekende schoot met vermoedelijk een vuurwapen op de voorruit van de woning van een 39-jarige vrouw uit Oss. Niemand raakte gewond. Het motief is vooralsnog onduidelijk. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht en ook heeft er een buurtonderzoek plaatsgevonden. De politie onderzoekt de zaak verder en verzoekt getuigen om zich te melden bij de districtrecherche in Oss via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).