Gemeente Middelburg

Persbericht 3 april 2007

Raadpleging deskundigen voor ambitieniveau nieuw theater

De gemeente Middelburg gaat het ambitieniveau en de wijze van exploitatie van het nieuwe theater onderzoeken. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft een aantal deskundigen uit de theaterwereld de opdracht gegeven om hiermee aan de slag te gaan.

De commissie van deskundigen bestaat uit:

Jacques Senf, directeur van Impresariaat Senf & Partners

Hans Onno van den Berg, directeur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties

Cees Langeveld, directeur van het Chassé Theater in Breda

Marc van Kaam, directeur van theater Castellum in Alphen aan de Rijn

De selectie is in samenwerking met de Stichting Stadsschouwburg Middelburg (SSM) tot stand gekomen. De wens van het gemeentebestuur en de SSM is om een theater te bouwen dat aanvullend en onderscheidend is van het bestaande theateraanbod in Zeeland. De deskundigen gaan onder andere kijken naar belangrijke elementen voor het op te stellen programma van eisen en de programmering, de mogelijkheden voor exploitatie en een combinatie met commerciële activiteiten. In juni wordt het advies voor het gewenste ambitieniveau afgerond en voorgelegd aan het bestuur, de inwoners van Middelburg en andere belangstellenden. De reacties worden meegenomen in een voorstel voor de gemeenteraad. Als deze besluitvorming is afgerond, wordt de discussie gestart over de locatie van het nieuwe theater.

Het onderzoek naar het ambitieniveau is een voortvloeisel uit het coalitieakkoord 2006-2010. Hierin heeft het college aangegeven dat de ambitie voor een A-theater overeind blijft, maar dat naar het precieze ambitieniveau, de wijze van exploitatie en de locatie opnieuw gekeken wordt. Om te voorkomen dat hierdoor een schouwburgloze periode ontstaat, wordt de bestaande schouwburg deze zomer opgeknapt. De opgeknapte schouwburg kan straks nog enkele jaren open blijven, terwijl er gekeken wordt naar de manier waarop een nieuw theater in Middelburg wordt gerealiseerd.


---

---


Noot voor de redactie;