Politie Midden- en West Brabant

Volwassen man mishandelt minderjarige meisjes

DONGEN, 3 april 2007

Volwassen man mishandelt minderjarige meisjes

DONGEN: Een nog onbekende man mishandelde dinsdagmiddag 3 april twee minderjarige meisjes. Volgens de slachtoffers en getuigen gebeurde dat zonder enige aanleiding.

Drie meisjes fietsten rond 15.00 uur vanuit Oosterhout naar Dongen. Op de Middellaan in Dongen moest het trio wachten voor het rode verkeerslicht. Een achteropkomende man stelde zich met zijn fiets achter de meisjes op. Toen het licht groen werd, gaven de meisjes de man de ruimte om te passeren. Op het parkeerterrein van GFK aan de Middellaan kwam de man naast het 13-jarige meisje fietsen, waarbij hij haar een aantal keren hard stompte. Het meisje begon hard te gillen en zag kans om weg te komen. De agressie van de man richtte zich vervolgens op haar 12-jarige vriendinnetje. Ook zij moest een vuistslag incasseren.
De twee slachtoffers hebben zich niet onder medische behandeling hoeven stellen. Vanzelfsprekend deden de klappen wel pijn en zijn de meisjes ook erg geschrokken van het voorval.

Tijdens het gegil van het eerste slachtoffer wilden twee getuigen te hulp schieten. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met deze personen. Ook doet de politie een oproep aan eventuele andere getuigen die dinsdagmiddag iets van het geweld op de Middellaan gezien hebben. Mogelijk is hen iets opgevallen, dat voor het politieonderzoek van belang kan zijn. Mensen die menen over informatie te beschikken die van belang kan zijn, kunnen in met de politie in contact komen via telefoonnummer 0900-8844.

Voor zover nu bekend gaat het om een volwassen blanke man van middelbare leeftijd gekleed in een zwarte jas. De verdachte reed op een groene fiets met bruine fietstassen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer