Gemeente Gouda


vrijwilligerspenning voor leden van de goudse ren- en tourclub excelsior (3-4-2007)

Dinsdag 3 april ontvangen de heren A.G.M.A. Slootjes, P.A. Lugten en A.A.L. Franken uit handen van wethouder Marco Kastelein de vrijwilligerspenning van de stad Gouda. Zij ontvangen de penning vanwege hun bijzondere inzet voor de Goudse Ren- en Tourclub Excelsior.

De heer Alfons Slootjes verzorgt sinds 1994 de weg- en veldtrainingen voor de jeugd- en seniorleden. De heer Paul Lugten is sinds 1995 lid van het bestuur en vanaf 2000 in de functie als Jeugd Coördinator bij de Goudse Ren-en Tourclub Excelsior. De heer Arnold Franken was vanaf 1994 tot 2001 lid van de kascommissie en publiciteit en is sinds 2001 als bestuurslid belast met sponsorwerving.

In de afgelopen zes jaar hebben Paul Lugten, Arnold Franken en Alfons Slootjes een uitzonderlijke prestatie voor de wielervereniging geleverd, namelijk het opzetten en uitbouwen van een jeugdafdeling.

Diende de jeugdrenners tot 2001 op eigen kracht hun weg binnen de vereniging en naar de wedstrijden te vinden, vanaf 1 januari 2001 konden zij daarvoor terecht bij het begeleidingsteam jeugd. Daarnaast was dit team belast met het werven van aspirant jeugdleden, het verzorgen van trainingen en clubactiviteiten voor de jeugd, het aanbieden van activiteiten in het kader van de Brede School Goverwelle, een speciale meiden fietsdag en niet te vergeten het opzetten van een (regionale) jeugdcompetitie en een landelijke Jeugdwielerdag. Kortom, zij hebben de jeugdafdeling, trainingen, activiteiten en competities van onder af opgebouwd. De jeugdafdeling is hierdoor gegroeid van 6 jeugdleden in 2001 tot 26 leden en heeft een tweetal meervoudig Nationale Kampioenen voortgebracht. In totaal hebben 44 jeugdleden het begeleidingsprogramma doorlopen en hebben allen hun vrijetijdsbesteding gevonden in het wielrennen.

vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.