Winnaar van de Satelliet Design Challenge onthuld op bar:nl


Arjan van Dijk Groep en Traxon Technologies verlichten Carte Blanche, het winnende ontwerp van de Satelliet Design Challenge

AMSTERDAM, 20070403 -- Vandaag is tijdens het horeca event bar:nl het winnende ontwerp van de Satelliet Design Challenge onthuld. Deze ontwerpwedstrijd biedt jonge innovatieve designers een unieke kans om een vernieuwend interieurconcept voor de horeca te ontwerpen. Frank Zoeter heeft met zijn Carte Blanche, waarmee een ieder zijn of haar eigen persoonlijke dienblad kan ontwerpen, de eerste prijs gewonnen.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar vindt het horeca event bar:nl plaats op 3 en 4 april 2007 in de Amsterdam Convention Factory. Bar:nl is dé plek waar het topsegment van de Nederlandse horeca zich toont op het gebied van trends in design, inrichting, dranken en technologische ontwikkelingen.

Gezamenlijk met Arjan van Dijk Groep, de full-service evenementen organisatie, heeft Traxon Technologies een dynamisch lichtontwerp gemaakt voor de stand van de Satelliet Design Challenge waarmee het Carte Blanche concept getoond wordt. De vloer van de stand is voorzien van 24 stuks door DMX aangestuurde 64 PXL LED panelen. In de wanden van de stand zijn DMX gestuurde color beamers verwerkt. Het geheel geeft een kleurrijke, innovatieve en dynamische uitstraling. De panelen en de color beamers werden geleverd door Traxon Technologies uit Barendrecht, en gezamenlijk met de Arjan van Dijk Groep uit Oosterhout geïnstalleerd en geprogrammeerd.

Traxon Technologies' productlijn van 64 pixel panelen omvat drie verschillende panels met elke 64 individueel adresseerbare pixel, waarmee videobeelden, complexe grafische animaties alsmede scrollende teksten kunnen worden weergegeven. Deze functionaliteiten plaatsen de 64 pixel panelen midden tussen enerzijds LED videoschermen en anderzijds LED armaturen met meer reguliere verlichtingseffecten. Traxon Technologies is het jaar 2007 sterk begonnen met de introductie van de "high brightness XB Luminaires". In de komende maanden zal Traxon Technologies haar nieuwe White Line introduceren, met een range aan armaturen met diverse koude-witte en warm-witte lichttemperaturen alsook een "dynamisch-wit" optie, aan te passen in lichtintensiteit en kleurtemperatuur. Andere uitbreidingen van het portfolio van Traxon Technologies zijn de 16 pixel boards en modules, ideaal geschikt voor het creëren van lichteffecten en -animaties, en de Marine Line met een IP67 rating.