MYRA boekt in spannende westrijd gelijkspel

AMSTELVEEN, 20070403 -- 1 april 2007 - In de wedstrijd tegen het lager geklasseerde Leiden heeft het 1e heren team van hockeyvereniging Myra onnodig punten verloren. In een spannende wedstrijd wist Myra in de laatste seconde een 3 - 3 gelijkspel te bewerkstelligen. Myra handhaaft zich hierdoor op de 4e positie op de ranglijst van de eerste klasse.

Na een slecht resultaat vorige week in en tegen Nieuwegein had Myra wat recht te zetten. Ondanks een redelijk begin van de wedstrijd, was het toch Leiden dat op voorsprong kwam. Dit gebeurde via een slimme lob langs de debuterende keeper van Myra, Thomas-Jan Geelen. Myra reageerde gelijk door de aanval te kiezen wat resulteerde in de gelijkmaker van Ward Estoppey. Hij omspeelde de keeper en rondde beheerst af met een backhand schot. In plaats van door te drukken nam Leiden de voorsprong door een benutte strafcorner: 1-2 en bouwde deze zelfs nog verder uit door een tweede benutte strafcorner: 1-3. Myra ging op zoek naar de aansluiting en kreeg veel opgelegde kansen en strafcorners.Uiteindelijk was het Vincent Emmelot die via een tip-in uit een strafcorner scoorde: 2-3
Na rust hing de gelijkmaker in de lucht met opgelegde kansen voor Myra. Het bleef wel oppassen voor de 2-4, want Leiden kwam er via de counter een aantal keren gevaarlijk uit. Na een boeiende tweede helft met veel gemiste kansen was het uiteindelijk in de allerlaatste seconde van de wedstrijd raak. Hein Stoops benutte de laatste strafcorner via een sleeppush en zo redde Myra nog een punt: 3-3.