Patientline ontzorgt zelfstandig verder


OOSTERHOUT, 20070403 -- Maakte Patientline BV eerder nog deel uit van het Engelse beursgenoteerde bedrijf Patientline PLC, sinds kort floreert deze onderneming volledig in eigen beheer en onder Nederlandse vlag. Op 29 maart 2007 maakte Erik Parlevliet, algemeen directeur van Patientline BV, bekend dat de voorgenomen verzelfstandiging een feit is.

Bewegingsruimte
Als marktleider op het gebied van patiëntenservices verzorgt Patientline radio, televisie, telefoon en internet aan het bed in 55 Nederlandse ziekenhuizen. "Door de verzelfstandiging creëren we voor Patientline meer bewegingsruimte voor verdere ontwikkeling. Zijn het nu voornamelijk nog ziekenhuizen en haar patiënten die gebruik maken van onze dienstverlening, in de nabije toekomst zullen ook cliënten van andere zorginstellingen gaan profiteren van onze kennis op het gebied van patiëntenservices, aldus Parlevliet".

Ontzorgen
Het ontzorgen van de patiënt en het aanbieden van relevante informatie staat in de gezondheidszorg meer en meer centraal. Om te kunnen voldoen aan deze toenemende vraag, heeft Patientline de afgelopen jaren gewerkt aan zowel innovatieve én patiëntvriendelijke oplossingen. Dit heeft mede geresulteerd in een zeer breed aanbod van producten en diensten waaronder een zelf ontwikkelde multimedia terminal. Hiermee wordt maximale efficiëntie gecombineerd met service en comfort. Naast televisie, telefoon en internet stelt deze terminal de patiënt in staat eenvoudig zijn of haar eigen maaltijd samen te stellen op basis van een overzichtelijk keuzemenu. Daarnaast biedt het artsen en verpleegkundig personeel de mogelijkheid om het patiëntendossier elektronisch op te vragen zodat men snel de beschikking heeft over actuele (lab)uitslagen.

Gastvrijheid
Ziekenhuizen en zorginstellingen realiseren zich anno 2007 terdege dat er naast het bieden van uitstekende zorg meer van hen wordt gevraagd. Door zowel de efficiency binnen de organisatie te verhogen en de gastvrijheid richting de patiënt te optimaliseren bereikt men maximaal rendement. Patientline zal zich de komende jaren, tezamen met strategische partners, vooral richten op deze aspecten binnen de gezondheidszorg.





Ingezonden persbericht