Innovatief kledingstuk voor massagetherapeuten, Wellness/Beauty centra


HAARLEM, 20070403 -- Tijdens de beursmassagedagen 14/15 april 2007 in Veldhoven wordt dit voorjaar de bijzondere Majanga massagejas geïntroduceerd. Deze unieke jas maakt een einde aan een bekend ongemak. Tijdens een massage wil de cliënt dat het lichaam warm en discreet bedekt is, terwijl de therapeut juist behandelingsruimte nodig heeft. Die twee dingen leken tegenstrijdig. Tot de Majanga®massagejas de innovatieve oplossing bood.

De Majanga®massagejas is ontstaan vanuit de praktijk. Tijdens de massagebehandelingen ergerden massagetherapeute Sabina de Kruijf (www.massagetherapie.net) en haar collega's zich aan het werken met veel losse handdoeken om het lichaam te bedekken voor de warmte en discretie. Deze handdoeken verschuiven tijdens de behandeling of dekken niet het gehele lichaam af.

De Kruijf heeft stad en land afgezocht naar een kledingstuk dat bovengenoemde nadelen zou opheffen. Een dergelijk kledingstuk bleek echter niet op de markt aanwezig te zijn. Ten slotte besloot Sabine de Kruijf in samenwerking met het damesmodebedrijf Global Woman zelf een massagekledingstuk te ontwikkelen.

De oplossing is gevonden in een badstoffen kledingstuk, voorzien van ritssluitingen en knopen. Het te masseren lichaamsdeel kan afzonderlijk worden vrijgemaakt, terwijl de andere lichaamsdelen toegedekt en dus warm blijven. De jas is geproduceerd van duurzame kwaliteit lusvaste badstof (94% katoen en 6% polyamide), dat minder krimpgevoelig is en niet rafelt.

De Majanga®massagejas is exclusief (patent pending) te verkrijgen bij het internationale damesmodebedrijf Global Woman, dat onder private-label actuele combi mode collectioneert en produceert. Bestellen kan via internet op de website www.globalwoman.nl door te klikken op `Majanga'.

Als extra accessoire wordt de Majanga®massagejas geleverd met voetzakken en massagenekband. Het is mogelijk een voetzak en de nekband te gebruiken als draagtas. Dit heeft als voordeel dat de therapeut niet zoveel handdoeken mee hoeft te nemen bij eventuele huisbezoeken, opleidingen of workshops.

Ten slotte, de naam Majanga is bedacht door Sabina de Kruijf. In het Sanskriet betekent dit woord onder meer: veelbelovend, gelukbrengend, zegenrijk, gezegend en heilig. Majanga: voor een zegenrijke massage



(Haarlem, 3-april 2007)





Global Woman