Juridisch advies eindelijk mogelijk voor nieuwe ondernemer


Multi-juridische helpdesk voor nieuwe ondernemers

ARNHEM, 20070403 -- Een Arnhems team van juristen en bedrijfseconomen richt zich speciaal op de `nieuwe' Arnhemse en Nijmeegse ondernemer via een Juridisch Advies-abonnement. Volgens de heer Ahmed Elkhannaji, initiatiefnemer van het concept, wordt de ondernemer met een dubbele culturele achtergrond door traditionele dienstverleners onvoldoende bediend.

Helpdesk sluit logisch aan op behoefte nieuwe ondernemer

De heer Elkhannaji, die al bijna zijn hele leven in Arnhem woont, stelt dat Juridique, zoals het concept heet, op een logische wijze is ontstaan. Hij signaleerde een behoefte bij `nieuwe' ondernemers: "Nieuwe ondernemers willen net als anderen op een toegankelijk, persoonlijke en vertrouwde manier benaderd worden. Zij willen niet steeds bevraagd worden over hun achtergrond en gewoonten, terwijl zij anderzijds wel herkenning en oprechte interesse willen zien". Juridique speelt volgens hem in op deze behoefte door deze ondernemers te bedienen op een manier die afgestemd is op hun achtergrond en belevingswereld: "Tussen bevragen en afstemmen bestaat een wezenlijk verschil. Afstemmen is waar Juridique voor staat, zonder compromissen te sluiten voor wat betreft kwaliteit en professionaliteit".

Adviesabonnementen maken juridisch advies laagdrempelig

Het concept van Juridische Adviesabonnementen gaat er vanuit dat voor ondernemers juridisch advies op ieder moment toegankelijk moet zijn. De `nieuwe' ondernemer heeft vaak een achterstand op andere ondernemers doordat hij minder vertrouwd is met wet- en regelgeving. De nieuwe ondernemer wil zich eigenlijk alleen bezighouden met zijn core business. Daarom neemt Juridique de juridische facetten van het ondernemerschap voor haar rekening. Abonnementen maken het mogelijk ook voor kleine vragen advies in te winnen. Een breed team van juristen en bedrijfseconomen staat de ondernemer telefonisch, per e-mail of in vele gevallen persoonlijk te woord. Met deze ondersteuning levert Juridique een bijdrage aan het professionaliseren van `'nieuw' ondernemerschap in de regio Arnhem - Nijmegen. Juridique is gevestigd aan de wezenstraat 3, in hartje Arnhem: tel. 026-3703474; www.juridique.nl

Etnische ondernemer huiverig voor inwinnen advies
In Gelderland wonen 3.834 ondernemers die in een niet-westers land geboren zijn. Uit een onderzoek in opdracht van MKB Nederland en de ING Bank blijkt dat ondernemers met een etnische achtergrond huivering zijn voor het inwinnen van professioneel advies, onder meer omdat ze bang zijn voor hoge kosten en moeilijke vragen. Uit de Monitor Etnisch Ondernemerschap blijkt dat ze ook vaak moeite hebben met het vinden van de juiste wegen in de Nederlandse voorlichting en advies infrastructuur.

Einde persbericht





Ingezonden persbericht