Digitale Gemeente Houten

De Nederlands Hockeyclub De Zestigplussers

vrijdag 23 maart 2007 - Bron: Hockey Club Houten

De NHC 60+ is opgericht op 27 juni 1989 voor spelers van 60 jaar en ouder. De vereniging telt op het ogenblik ruim 300 spelende leden uit het hele land, alsmede ruim 50 aangesloten scheidsrechters en donateurs.

De vereniging organiseert iedere drie weken in de periode van september tot juli onderlinge wedstrijden. Deze vinden plaats door de week op een dinsdag of een donderdag op een hockeycomplex ergens in Nederland, maar in de regel in het midden van het land. Op 3 april is deze vereniging te gast bij Hockey Club Houten. De wedstrijden beginnen om 11:30 uur en duren tot ca. 15:00 uur.

De teams worden per keer samengesteld, afhankelijk van de aanmelding en zoveel mogelijk van gelijke sterkte. Ieder team speelt drie wedstrijden van 25 of 30 minuten. Er wordt uitsluitend gespeeld op kunstgras. Na afloop is er de derde helft. Daarnaast worden enkele keren per jaar en in aansluiting op de onderlinge wedstrijden evenementen georganiseerd om de band tussen de leden te versterken en de partners van de leden bij het geheel te betrekken.

Behalve de onderlinge wedstrijden, neemt de vereniging ook deel aan nationale en internationale wedstrijden en toernooien, waarvoor de leden zich kunnen opgeven. Tot de internationale ontmoetingen behoren o.a. de ieder twee jaar terugkerende strijd om het Europese kampioenschap voor 60+ - en 65+ - teams en de strijd om het wereldkampioenschap. In het laatste geval nemen ook teams uit o.a. Australië en Malaysia deel. In juni 2007 zal worden gespeeld om het Europese kampioenschap in Canterbury, in augustus 2008 om het wereldkampioenschap in Beijing in aansluiting op de Olympische spelen.

De vereniging is erkend door de KNHB en is aangesloten bij de WGMA (World Grand Masters Association), die op haar beurt is erkend door de Internationale Hockeybond (FIH).

Nadere informatie kan worden verkregen bij het secretariaat: p/a Boeslaan 9, 6703 EN Wageningen; tel.: 0317 414292; e-mail: helenius.rogaar@planet.nl.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).