Ingezonden persbericht

Goede Waar & Co onderzoekt biologisch hondenvoer

Amsterdam, 3 april 2007 - Hondenvoer dat van biologische producten gemaakt wordt. Bestaat dit? Samen met een bewuste consument vraagt Goede Waar & Co hoe en waarvan het hondenvoer geproduceerd wordt tijdens een bezoek aan Biofood op donderdag 5 april in Drachten.

Goede Waar Gewenst

In het project Goede Waar Gewenst doet Goede Waar & Co productonderzoek voor consumenten die eerlijke en transparante informatie willen. Dit keer is er een vraag gesteld over het hondenvoer van Biofood. Onze onderzoekers gaan samen met de vragensteller op bezoek bij dit bedrijf.

Biologisch hondenvoer

Bij hondenvoer kan het baasje kiezen voor de biologische of ecologische variant. Er zijn diverse percentages biologisch vlees en andere ingrediënten in verwerkt. Wat weet Biofood over het vlees dat niet biologisch is? Is het bijvoorbeeld afkomstig van boerderijen in de bio-industrie en helemaal niet diervriendelijk te noemen? Biofood produceert het hondenvoer met een GROEN garantie keurmerk. Tijdens het bedrijfsbezoek zal ook hierover een aantal vragen worden gesteld: Wat zijn de voorwaarden waar een product met het GROEN garantie keurmerk aan moet voldoen? Wie controleert de bedrijven met dit keurmerk?

Goede Waar & Co

Goede Waar & Co is een onafhankelijke consumentenvereniging die al 25 jaar onderzoek doet naar mens-, dier- en milieuvriendelijke producten. Zo helpen we consumenten barrières op te heffen die duurzaam consumeren in de weg staan. Goede Waar & Co maakt bewust consumeren mogelijk.

________________________


Ingezonden persbericht