Politie Zeeland


---


W-964-2007 Hennepkwekerij in woning, Middelburg
De politie heeft dinsdagmorgen rond 10.00 uur in een woning aan de Roozenburglaan een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.
Op de zolder werd een volledig ingerichte kwekerij van 258 hennepplantjes aangetroffen van ongeveer 8 weken oud. Alle plantjes en benodigde apparatuur zijn in beslaggenomen en vernietigd. Door een medewerker van Delta werd geconstateerd dat alle electra t.b.v. de kwekerij buitenom de meter werd weggenomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Z-965-2007 Aangekondigde gordelcontroles
Op diverse plaatsen in Zeeuws Vlaanderen werden dinsdag 470 passanten gecontroleerd op het dragen van de autogordel.
Er werden hiervoor 13 boetes uitgeschreven. Verder werden nog bekeuringen uitgedeeld voor rijden onder invloed van alcohol en het ontbreken van een hulpkoppeling bij een aanhangwagen.
De controles werden gehouden in Nieuw Namen, Clinge, Axel, Terneuzen en Heikant.

O-966-2007 Aanrijding auto/bromfiets, Kerkwerve
Dinsdagmiddag omstreeks 13.45 uur vond er in Kerkwerve een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets.
Een 63-jarige automobiliste uit Burgh-Haamstede reed over de N59 en sloeg thv de Zwaardweg rechtsaf. Hierbij zag zij een plaatsgenoot, een 16-jarige bromfietser die op dat moment rechts naast haar op het fietspad reed, over het hoofd. De bromfietser botste vervolgens aan de rechterkant tegen de auto. De 16-jarige bromfietser bleef ongedeerd, zijn brommer is vermoedelijk total loss.

W-967-2007 Rijbewijs ingevorderd, Ritthem
De politie heeft dinsdagmiddag tijdens videosurveillance het rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige man uit de gemeente Veere.
Hij reed op zijn motor met een snelheid van 131 km/pu over de Europaweg Noord waar ter plaatse echter 80 km is toegestaan. De motorrijder werd aan de kant gezet waarna hij zijn rijbewijs kon inleveren.

---- --