Ingezonden persbericht

D66 Jongeren lanceren enquête over koers moederpartij

D66 zal op het aankomende congres in mei van dit jaar haar koers bespreken, onder andere aan de hand van het discussiestuk 'Klaar voor de Klim'. De leden van de Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie gelieerd aan D66, kunnen tijdens de komende weken in een enquête hun mening over de politieke situatie en toekomstige koers van D66 geven. De vragenlijst richt zich onder andere op welke thema's en stijl van politiek de partij zich moet gaan profileren. Het landelijk bestuur van de Jonge Democraten zal in de aanloop naar het D66 congres in mei de resultaten onder de aandacht brengen.

Anderhalf jaar geleden voerde de JD voor het eerst een enquête uit onder haar leden als reactie op het pamflet van partijleider Boris Dittrich. JD-voorzitter Ton Monasso: "Destijds leverde de enquête interessante resultaten op. Onze leden gaven met afstand het beschermen van persoonlijke vrijheden de hoogste prioriteit. Toen was dat een verassing, inmiddels blijkt dat we daarmee vooruitliepen op de ontwikkelingen die nog zouden volgen."

Monasso geeft ook de verschillen aan met de vorige enquête:"Het ging indertijd met name over regeringsdeelname en de prioriteiten met het oog op de verkiezingen. Het nieuwe initiatief levert inzichten op in de zaken die jonge D66'ers vanuit de oppositiebanken zouden willen zien, om het bestaan van de partij recht te doen."

*** NOOT VOOR DE REDACTIE ***