Gemeente Oirschot

Opiniërende raadsbijeenkomsten 3 april

Op 3 april hebben onderstaande opiniërende raadsbijeenkomsten plaatsgevonden:

Thema: Dorpshart Middelbeers

Mening van:

Dorpsvisie

Onderschrijven de wens om dit plan te realiseren. Stellen nog vragen om inhoud en conclusies uit rapport financiële haalbaarheid duidelijker te krijgen.

CDA

Opdracht terugleggen bij bouwheren om mogelijkheden om tekort terug te dringen te onderzoeken. Zijn voorstander van dit plan.

PvdA

Om draagvlak vanuit Beerse gemeenschap duidelijk te krijgen zou een bijdrage van het Platform om het tekort terug te dringen welkom zijn. Plan is aanwinst voor de Beerzen.

DGM

Nodigen Platform Hart voor de Beerzen nadrukkelijk uit een financiële bijdrage vanuit de Beerse gemeenschap te doen om tekort van EUR 300.000,- te verkleinen. Dit plan moet er wel komen

Conclusie voorzitter:

Iedereen onderschrijft het plan en wil dit realiseren. Een bijdrage vanuit de Beerse gemeeenschap is nodig. Bereidheid van aanwezige specialisten om gat verder te dichten is er. Verzoek van de raadsleden om op 24 april concrete voornemens hoe dat te doen toe te lichten.

Afspraken/procedure:

24 april voorstel behandelen met informatie hoe financieel gat gedicht kan worden.

Thema: Tennis Club Opirschot (TCO)

Conclusie voorzitter:


- Raadfracties betreuren de stroeve wijze waarop in het verleden met elkaar is gecommuniceerd


- TCO en college hebben uitgesproken graag verder met elkaar in gesprek te gaan en te blijven.

Afspraken/verdere procedure:

Verdere inhoudelijke behandeling vindt plaats in de aansluitende opiniërende raadsbijeenkomst over het programma van eisen van De Kemmer.

Thema: De Kemmer: programma van eisen

Mening van:

Dorpsvisie

Scenario B*. Aantal all-weather banen nader bezien, afhankelijk van financiële onderbouwing. Groep zelfstandige sporters verder in beeld brengen

CDA

Scenario B*. Deelt zorgen VVD.

PvdA

Scenario B*. Wil wel financieel inzicht en onderbouwing . Aantal all-weather banen staat ter discussie.

DGM

Scenario B*. Vraagtekens bij meer investeringen dan nodig (all-weather banen)

VVD

Uiterst kritisch over proces. Onduidelijk voorstel. Wil financiële onderbouwing. Zorgen over ambities versus financiële haalbaarheid.


* Scenario B houdt in: Drie tennisbanen ombouwen voor binnensport, zodat er sprake zal zijn van een tweede volwaardige sporthal. Het verlies van de indoorbanen moet gecompenseerd worden door alle twaalf de buitenbanen om te zetten naar all-weather banen. Mits voldoende financiële ruimte kan ook gekeken worden naar het meenemen van de aanleg van een kunststof atletiekbaan.

Conclusie voorzitter:


- Raad heeft voorkeur voor scenario B, in ieder geval voor de onderliggende intenties daarvan.


- Meer aandacht voor vergeten groep ( individuele tennissers)


- In beeld brengen en onderbouwen van financiële consequenties

Afspraken/verdere procedure:

Raadsvoorstel wordt verder uitgewerkt. Medio april / mei behandeling in besluitvormende raadsvergadering, waarbij financiële consequenties verder in beeld gebracht moeten zijn.