Amsterdam Oud Zuid


Concept-nota Parkeren in Oud-Zuid vastgesteld

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid heeft de concept-nota Parkeren in Oud-Zuid (`Plaats maken voor leefbare buurten') vastgesteld. De nota bestaat uit de onderdelen 'Visie parkeergarages', 'Parkeernormen bij nieuwbouw' en 'Maatregelen parkeren in de openbare ruimte'.

De eerste twee onderdelen worden vrijgegeven voor inspraak na behandeling in de commissie Verkeer en Ondernemen op 4 april. Voor het onderdeel `Maatregelen parkeren in de openbare ruimte' vindt geen formele inspraak plaats. U kunt nog wel reageren op de voorstellen uit dit onderdeel tijdens de behandeling in de commissie. Meer informatie hierover vindt u onderaan dit bericht.

Een greep uit de `Maatregelen parkeren in de openbare ruimte' die in de parkeernota staan:

* Geen invoering avondbetaald parkeren gepland in 2008;
* Geen wijziging van het 10-cents-tarief in 2008;
* Per 1 januari 2008 een nieuw vergunninggebied: `de Hoofddorppleinbuurt' (zie onderstaand overzichtskaartje met vergunninggebieden per januari 2008);

* Per 1 januari 2008 gaan de tarieven omhoog, een vergunning voor bewoners kost dan EUR 14,- per maand (nu is dat EUR 11,- per maand);

* Er zullen in 2008 minder parkeervergunningen worden uitgegeven. Dit moet meer ruimte opleveren voor de huidige vergunninghouders. Voor De Pijp en de Hoofddorppleinbuurt geldt dat er een (langere) wachtlijst voor parkeervergunningen ontstaat.

Let op!: er is geen formele inspraak over bovenstaande voorstellen.

kaartje
Voorstel nieuwe vergunninggebieden per januari 2008

Hoe nu verder?

De parkeernota wordt op 4 april behandeld in de commissie Verkeer en Ondernemen. Deze vergadering is de laatste mogelijkheid om uw stem over de voorstellen `Maatregelen parkeren in de openbare ruimte' te laten horen. U kunt aan het begin van het agendapunt 3 minuten inspreken. Hiervoor kunt u zich voorafgaand aan de vergadering aanmelden bij de griffie via telefoonnummer: 020 252 1345.

Verder ontvouwt het Dagelijks Bestuur in de nota de plannen over parkeergarages en de parkeernormen bij nieuwbouw. Voor deze plannen is er de mogelijkheid om een inspraakreactie te geven. Naar verwachting zal het Dagelijks Bestuur dit deel van de concept-parkeernota eind april vrijgeven voor inspraak.

De volledige concept-nota kunt u hier downloaden.