Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Sloop loodsen biedt ruimte aan Chinees centrum op Katendrecht

De onlangs gestarte sloop van de Van Oosterom-loodsen maakt de weg vrij voor het lang verwachte European Chinese Centre (ECC) op Katendrecht.

Informatieavond
Op woensdagavond 4 april houdt de deelgemeente een informatieavond voor bewoners van Katendrecht en de Hillekop. De avond vindt plaats in de raadszaal van het deelgemeentekantoor, Maashaven O.z. 230 en begint om 19.30 uur.

95.000 m² woonruimte, winkels, etc.
De gemeente Rotterdam kocht in april 2006 de loodsen en het monumentale pakhuis Santos aan. Op de plek die na de sloop van de loodsen beschikbaar komt, wordt het ECC gebouwd. Het ECC wordt een centrum van ongeveer 95.000 m² met allerlei woningen, winkels, horeca en culturele voorzieningen voor de Rotterdamse Chinese bevolking. Het Santospand blijft overigens behouden en krijgt een passende invulling.

Gunstige locatie
Het idee voor een ECC in Rotterdam is afkomstig van onder meer de Dutch Chinese Foundation en Volker Wessels Vastgoed. Het ECC komt op Katendrecht vanwege de band die mensen van Chinese afkomst van oudsher hebben met dit schiereiland. Er is voor de noordzijde van de Pols van Katendrecht gekozen vanwege de gunstige positie naast het metrostation Rijnhaven en de stadsas en vanwege het uitzicht op de Rijnhaven.

Planning
De sloopwerkzaamheden van de loodsen zijn reeds gestart. Het ligt in de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden eind 2008 starten.

Informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u bellen met Joeri Viergever, wijkregisseur Katendrecht, via (010) 291 60 40.

(foto: Het Santospand op Katendrecht blijft behouden en krijgt een passende invulling.)