Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 28 maart '07

Omdat kinderen het verdienen!

Wijsneus organiseert leuke activiteiten na school

Op woensdag 4 april presenteert de nieuwe Stichting Wijsneus zichzelf en haar aanbod naschoolse activiteiten. Wil Codrington, wethouder in stadsdeel Centrum voor onder andere onderwijs, welzijn en sport, verricht de aftrap. Stichting Wijsneus organiseert allerlei cursussen voor kinderen op basisscholen en opvangorganisaties in Amsterdam: sport en dans, creatieve cursussen, culturele projecten. Alles wat leuk is en realiseerbaar. Stichting Wijsneus denkt een rol te kunnen spelen in een betere aansluiting van school en vrije tijdsactiviteiten. Ook in het kader van de opvangplicht van scholen komt Stichting Wijsneus op het goede moment.

Stichting Wijsneus komt op het goede moment. Dagarrangementen en brede scholen zouden meer ouders (vooral moeders) de gelegenheid moeten geven (meer) te gaan werken. Vanaf augustus dit jaar moeten scholen hier een eerste aanzet toe geven. Met creatieve, culturele en sportieve activiteiten kun je kinderen een kwalitatief goede daginvulling bieden, vooral na school. In een samenleving waar steeds meer beide ouders werken, zou je door de verplaatsing van die activiteiten binnen zo'n dagarrangement ook veel druk weghalen van de vrije tijd die kinderen met hun ouders hebben.

Deze ervaring was voor Esther van Schagen en Liesbeth Barwegen de aanleiding Stichting Wijsneus op te richten. Als werkende moeder rennen zij in hun schaarse tijd van hot naar her om hun kinderen naar dansexpressie en muziekles te brengen. Voorzitter Esther van Schagen: 'Wat is er logischer dan die activiteiten binnen de opvang te organiseren! Wij willen de cursus naar de kinderen brengen in plaats van andersom.' Daarnaast is er een grote groep kinderen die nauwelijks deelneemt aan sport en/of culturele activiteiten, omdat dat geen gewoonte is bij hen thuis. Stichting Wijsneus wil alle kinderen een leuk en leerzaam aanbod van activiteiten bieden, samen, op of dichtbij school. 'Omdat kinderen het verdienen hun eigen wereld te vergroten met wonderlijke, mooie, spannende en ontspannende activiteiten', zo luidt het motto van Stichting Wijsneus.

De aanpak van Stichting Wijsneus slaat aan. Als één van de weinigen biedt Stichting Wijsneus een breed aanbod: we hebben een zeer gevarieerd bestand met cursussen, van fietsenmaken tot acrobatiek, van dansexpressie tot sieraden maken. En wat we niet hebben gaan we zoeken. Toegankelijkheid staat voor ons centraal. Alle kinderen moeten deel kunnen nemen aan de activiteiten, waarbij geprobeerd wordt de kosten zo laag mogelijk te houden. Stichting Wijsneus neemt de organisatie op zich, waardoor de drempel voor school, ouder een kind om deel te nemen aan het activiteitenaanbod verlaagd wordt.

Op woensdag 4 april laat Stichting Wijsneus zien en beleven wat zij kan bieden, onder andere met workshops karate, circus en kinderyoga. Wil Codrington, wethouder in stadsdeel Centrum voor onder andere onderwijs, welzijn en sport, verricht de aftrap.

Programma: z.o.z.
Wanneer: woensdag 4 april van 13.30 uur tot 15.30 uur Waar: basisschool De Pool (Oostelijke Eilanden), ingang Parelstraat (zijstraat Kleine Wittenburgerstraat, achter de Oosterkerk)

Programma:
13.30 uur inloop en informatiemarkt
start workshop wijsneuzen
14.00 uur lancering van Stichting Wijsneus door wethouder centrum Wil Codrington 14.15 uur workshop karate
14.40 uur workshop kinderyoga
15.00 uur workshop circus

-----------------------
Stichting Wijsneus www.stichtingwijsneus.nl info@wijsneus.info 06-30 200 518 KvK 34265800

---- --