Ingezonden persbericht


Rockopera Jesus Christ Superstar met Pasen in Volendam

Tijdens de Paasweek 2007 zal op initiatief van regisseurs Henk Mühren en Albert Hoekstra de Rockopera Jesus Christ Superstar uitgevoerd worden met een compleet Volendammer bezetting (160 artiesten!).

De première van het gezongen Lijdensverhaal van Jezus is op woensdag 4 april. Vele bekenden uit de Nederlandse muziek-, radio- en tv-wereld zijn uitgenodigd het spektakel bij te wonen.

De overige uitvoeringen zijn op Goede Vrijdag, zaterdag, Eerste en Tweede Paasdag.

Muzikaal leider van de Engelstalige rockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice is Thomas Tol (BZN, Tol&Tol, producer Jan Smit CD's).

Hoofdrollen worden vertolkt door de Volendammer zangtalenten Edwin Zwarthoed (Jezus), Jan Dulles (Judas), Martine Bond (Maria Magdalena), Jack Huigsloot (Simon Petrus), Harmen Veerman (Pilatus), Kees Parre Tol (Koning Herodus), Kees Nor (Kajáfas) en Saul Jonk (Annas). Onder de apostelen zien we ondermeer Sam Schilder (broer van zanger Nick van het succesvolle duo Nick en Simon) en toneel- en danswonder Kees Tol (vriend Jan Smit). Het 'volk' wordt gevormd door een groot koor dat samen met een fantastische dansgroep het publiek zeker niet onberoerd zal laten.

Met sterke ondersteuning van het Volendammer bedrijfsleven is een zeer indrukwekkend podium en decor gebouwd en zijn ook prachtige kostuums ontworpen. Bij de geluid- en lichttechniek wordt natuurlijk de vereiste perfectie nagestreefd.

Enkele jonge artiesten uit de cast zijn momenteel bezig een volgende stap te zetten in hun carrière. Jan Dulles toert met de groep 3J's door Nederland en staat het voorprogramma van Jan Smit. De single 'KOM' stijgt op dit moment naar de bovenste regionen van de hitlijst.

Zangeres Martine Bond heeft in haar eigen stijl de zelfgeschreven prachtig debuut-CD 'Bittersweet LOVE' opgenomen. Door de pers is haar muziek zeer goed ontvangen.

Jesus Christ Superstar wordt gezien als het grootste culturele project ooit in het muzikaal beroemde vissersdorp. De cast hoopt dat het succes van 2005 - waarin ook Nick en Simon als apostel excelleerden - overtroffen wordt.

Uitvoeringen (alle uitvoeringen reeds bij voorbaat uitverkocht; voor try-out zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar).

Dinsdag 3 april, aanvang 13.30, try-out.
Woensdag 4 april, aanvang 20.00, première.
Goede Vrijdag 6 april, aanvang 20.00.
Zaterdag 7 april, aanvang 20.00.
Eerste Paasdag 8 april, aanvang 14.00.
Tweede Paasdag 9 april, aanvang 14.00.

Locatie:
Evenementenhal Opperdam
Heideweg 4, Volendam

Voor informatie over Jesus Christ Superstar met Volendammer cast kunt u contact opnemen met: Nico Brinkkemper
mobiel : 06-48431746
internet: www.cultuurvolendam.nl
e-mail: n.brinkkemper@planet.nl