Gemeente Schiedam


Maart

Schiedam organiseert ceremonie voor nieuwe Nederlanders

30 maart 2007

Op woensdag 4 april 2007 organiseert de gemeente Schiedam een naturalisatieceremonie voor 38 Schiedammers die Nederlander worden. Burgemeester Verver zal de aanwezigen toespreken en vervolgens de bevestiging van het verkregen Nederlanderschap uitreiken.

Het is de vierde keer dat in Schiedam een officiële naturalisatieceremonie plaatsvindt. De eerste was op 24 augustus 2006. Op initiatief van de minister van Binnenlandse Zaken is vorig jaar door het kabinet besloten tot de instelling van een ceremonie op gemeentelijk niveau, waarbij de nieuwe Nederlanders extra welkom worden geheten en bij de betekenis van het Nederlanderschap wordt stilgestaan.

Nieuwe Nederlanders zijn sinds 1 oktober 2006 verplicht om deel te nemen aan de naturalisatieceremonie. Een Koninklijk besluit waardoor iemand Nederlander wordt, moet namelijk bekrachtigd worden door uitreiking op een ceremonie. Dat gebeurt in Schiedam zes keer per jaar omdat uiteraard het gehele jaar door aanvragen tot naturalisatie worden ingediend.