Gemeente Lelystad


* Fietsverbinding naar Harderwijk gereed

Fietsverbinding naar Harderwijk gereed

Woensdag 4 april wordt het fietspad langs de Larservaart officieel in gebruik genomen door Gedeputeerde W. de Raad, wethouder J. Lodders en de directeur van Het Flevo-landschap, J. v. Olst. Het pad is over een lengte van 11 km voorzien van een betonnen verharding. Het fietspad maakt onderdeel uit van een (recreatieve) lange afstandsfietsroute, LF 21.

Kaartje van de nieuwe aansluiting De route begint in Flevoland op de Enkhuizerdijk en loopt tot het aquaduct bij Harderwijk. De route komt door mooie natuurgebieden (Larserstrook en Harderbos) en langs een aantal toeristische trekpleisters zoals Bataviastad, Aviodrome en het Natuurpark Lelystad. Het deel langs de Larservaart verkeerde lange tijd in slechte staat. De route is nog niet bewegwijzerd maar dat ligt wel in de bedoeling. Een mogelijke naam is de Bataviaroute.

Het project is gefinancierd door de provincie Flevoland ( 135.000), Het Europese Programma voor Flevoland ( 185.000), Het Flevo-landschap ( 250.000) en de gemeente Lelystad ( 45.000).

Het fietspad langs de Larservaart is onderdeel van een verbeteringsprogramma dat enkele jaren geleden door de provincie is gestart, met het doel de knelpunten in het netwerk van lange afstandsfietsroutes (LF-routes) op te lossen. Eerder zijn al drie andere verbeteringsprojecten uitgevoerd, te weten in het Rivierduingebied bij Lelystad (LF 20), in het Harderbos tussen Dronten en Zeewolde (LF9 en LF 21) en langs het Erkemederstrand tussen Zeewolde en Elburg (LF9). In totaal was met deze projecten een investering van ca. 3,1 mln gemoeid. De verbetering van het fietspad langs de Larservaart is het sluitstuk van de verbeteringsslag. Hiermee is het LF-netwerk in Flevoland nu op orde.

---