Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 2 april 2007

SPIROS OPENT NIEUW RESTAURANT IN UTRECHT

"Lemonia lunch & diner" opent op 4 april haar deuren.

Voormalig zanger en artiestenmanager Spiros stort zich in een nieuw avontuur. Na zijn vertrek bij Club STORM eind 2005 is hij weer terug in Utrecht: op de Amsterdamsestraatweg opent Spiros een Grieks-Mediterraans restaurant, volgens een concept dat nog niet eerder vertoond is in Nederland.

In september 2006 nam Spiros het Griekse restaurant "Alexios" over, waar hij zelf van 1987 tot 1997 werkte als gastheer, én optrad. Een overname met als doel om de Griekse keuken in Nederland een nieuwe impuls te geven. Hetgeen resulteerde in een verbouwing tot een compleet nieuwe zaak, onder de nieuwe naam "Lemonia" (Grieks voor "citroenboom"). Wat Lemonia bijzonder maakt ten opzichte van andere Griekse restaurants, is enerzijds de transparante en verfrissende ambiance, en anderszijds de inspirerende keuken.

Het splinternieuwe Mediterraanse interieur is door Spiros zelf ontworpen - in samenwerking met interieurontwerpster Lisa Oostwoud - waarbij vakmensen uit heel Europa zijn betrokken voor de realisatie. Qua gerechten is gekozen voor een aanpak zoals die met name in de Griekse hoofdstad Athene in de hedendaagse restaurants te vinden is: gedreven door puurheid en eenvoud.

Een leven zonder entertainment is voor Spiros ondenkbaar, dus ook dat aspect komt terug in zijn zaak: Lemonia biedt een podium voor (acoustisch) talent en haakt hierop in met een eigen CD-serie, onder de noemer "Lemonia presents". In de eerste week wordt er gelijk uitgepakt met de Cubaanse zangeres Liset Alea, die voor deze gelegenheid een mini-album geproduceerd en opgenomen heeft.

Lemonia in Utrecht: 7 dagen per week geopend, van lunch tot diner, van mezes (tapas) tot kreeft en van Italiaanse koffie tot cocktails.

www.lemonia.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE,