Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OBA reikt eerste pas uit aan Wethouder Gehrels en auteur Harry Mulisch!

Op woensdag 4 april (04/04/07) om 11.00 uur nemen Wethouder Carolien Gehrels en auteur Harry Mulisch de allereerste vernieuwde OBA-passen in ontvangst uit handen van de directeur van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Hans van Velzen. Deze pas is voorzien van de nieuwe huisstijl van de OBA en van de nieuwste techniek, RFID. Tevens voldoet de pas ook aan alle eisen van de landelijke lenerspas, zodat hiermee nu ook bij andere bibliotheken geleend kan worden. Door de RFID-chip kan de pas nu ook gecombineerd worden met acties van derden, bijvoorbeeld korting bij een musuem. De uitreiking van de nieuwe pas vindt plaats in de huidige Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587.

Wethouder Gehrels neemt de pas in ontvangst namens alle gebruikers van de bibliotheek. Harry Mulisch ontvangt de pas, omdat zijn boek 'De ontdekking van de hemel' is verkozen tot beste Nederlandse boek aller tijden. In de nieuwe Centrale Bibliotheek zal er een eerbetoon worden gebracht aan Harry Mulisch door een speciale zaal naar hem te vernoemen: De ondekking van de hemel zaal.

Na deze officiële uitreiking zal de nieuwe pas de komende periode bij alle leden van de Openbare Bibliotheek Amsterdam per post worden bezorgd. De oude pas is vanaf dat moment niet meer geldig.

Op 04/04/07 is het nog 94 dagen tot de opening van de nieuwe Centrale Bibliotheek op 07/07/07.

///////////////////////////////////// einde persbericht /////////////////////////////////////

Noot voor de redactie,