LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 4 april 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Nina Jurna - De hoofdgast van vandaag is Nina Jurna, schrijfster van het boek 'Standplaats Paramaribo'. Jurna is correspondente voor het RTL Nieuws en verschillende kranten. Daarnaast heeft ze samen met haar vriend een film- en mediabedrijf in de Surinaamse hoofdstad. In haar boek 'Standplaats Paramaribo' beschrijft Jurna haar ervaringen van het Surinaamse leven vanaf het moment dat ze er ging wonen in 2002.

Joost Douma - Ook praat Francisco van Jole met Joost Douma. Hij is werkzaam bij de 3iG, een breed samengestelde groep geloofsgemeenschappen. Alle geloofsgemeenschappen op de wereld bezitten samen ongeveer zeven triljard dollar. De 3iG helpt gelovigen en hun organisaties hoe ze met dat enorme kapitaal de aarde kunnen redden.

Zorg en Hoop - Roy Khemradj is journalist voor het NPS-programma Zorg en Hoop en coördinator Minderheden voor NPS Radio. Hij praat samen met Nina Jurna over het proces tegen Desi Bouterse.

Vaste onderdelen:

Buitenlandse correspondenten - De journalist Douglar Heingarter praat afwisselend met enkele buitenlandse collega's over LLiNKe thema's in de actualiteit.

De huisbioloog - Kees Moeliker komt regelmatig langs in Desmet Live om als huisbioloog wetenswaardigheden en nieuwtjes uit de wereld van de natuur te bespreken. Ook neemt Kees elke keer een onwaarschijnlijk onderzoek mee.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Live-muziek - Tilia is een band rond liedjesschrijfster Charlotte van der Linden. Haar bitterzoete nummers gaan over de liefde en het leven daar omheen. De band heeft een sterk eigen karakter en geeft je na elk nummer het gevoel dat je nog even wilt snoozen.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK