Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht
datum:
2 april 2007
nummer:
030
|                                                                              |
Studiebijeenkomst en officiële opening Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld

Op woensdag 4 april is de officiële start van het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld Capelle aan den IJssel. Met een studiebijeenkomst op die dag en een onthulling van het logo staat burgemeester Joke van Doorne op bijzondere wijze stil bij deze gebeurtenis. De bijeenkomst wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis van 10.30 uur tot 14.30 uur.

Het doel van de studiebijeenkomst is te vertellen wat Capellenaren van het steunpunt mogen verwachten. Daarnaast zal achtergrondinformatie worden gegeven over huiselijk geweld door de Rotterdamse huisarts mevrouw dr. S. Lo Fo Wong; zij promoveerde op het thema huiselijk geweld. Ook de heer S. Top, portefeuillehouder Huiselijk geweld bij de politie Rotterdam-Rijnmond, geeft zijn visie op het onderwerp. De bijeenkomst is met name bedoeld voor professionals, die te maken kunnen krijgen met huiselijk geweld, zoals politie, gezondheidszorg, vrouwenopvang, onderwijs en kerken. Huiselijk geweld heeft ook speciale aandacht van de gemeente, omdat het een van de prestaties is die de gemeente Capelle moet versterken in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld, ondergebracht bij Kwadraat, De Linie 5a, is alle dagen van de week 24 uur per dag bereikbaar onder telefoonnummer 0900 - 22 02 150 (lokaal tarief). Spreekuren zijn er op maandag (13.30 - 14.30 uur) en woensdag (10.30 - 11.30 uur). Het steunpunt is er voor direct betrokken slachtoffers, plegers en kinderen, maar ook voor professionals die advies willen of een situatie willen bespreken. Voor omstanders van huiselijk geweld staat de deur van het steunpunt ook open.

Noot voor de redactie -