Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

3 april 2007

Tijdens Cultuureducatiedag wordt aanbod Amsterdam op de kaart gezet

Op woensdag 4 april zet acteur Pierre Bokma samen met zijn achtjarige zoon Daniël de eerste interactieve cultuurkaart van Amsterdam online. Deze kaart bevat een overzicht van ruim 300 culturele aanbieders en instellingen in de hoofdstad en is gericht op de onderwijsinstellingen van Amsterdam.

WWW.CULTUURKAARTAMSTERDAM.NL biedt uitkomst aan leerkrachten uit het primair en voortgezet onderwijs die op zoek zijn naar cultuureducatieprojecten. De kaart is ontworpen op initiatief van Mocca, dat staat voor Match Onderwijs en Cultuur Amsterdam. Het expertisenetwerk Mocca brengt Amsterdamse scholen en culturele aanbieders samen en ondersteunt en adviseert in cultuureducatiebeleid. Mocca opereert in opdracht van de Gemeente Amsterdam en het Ministerie van OC&W. De website www.mocca-amsterdam.nl biedt een gratis database met honderden projecten gericht op cultuureducatie.

De cultuurkaart is een ontwerp van Studio Joyo, een ontwerpbureau voor nieuwe media en design. De kaart wordt gepresenteerd tijdens de Cultuureducatiedag 2007 op woensdag 4 april in het Europees Centrum voor Kunsten en Wetenschappen Felix Meritis. Op deze dag vindt de eerste cultuureducatiemarkt plaats, waar meer dan 130 culturele aanbieders zich presenteren. Al ruim 120 basis- en middelbare scholen hebben zich aangemeld.

Cultuureducatiedag 2007
Woensdag 4 april
Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam.
13:30 tot 17:00 uur

www.cultuurkaartamsterdam.nl
www.mocca-amsterdam.nl
www.studiojoyo.com



Ingezonden persbericht