Provincie Overijssel

Persuitnodiging

Zwolle, 3 april 2007

Bezoek in teken van water

Roemeense jongeren op bezoek in Overijssel

Gedeputeerde Piet Jansen ontvangt woensdag 4 april een groep Roemeense jongeren. De jongeren zijn deze week in Overijssel in het kader van de waterprojecten die de provincie in Roemenië ondersteunt. Tijdens het bezoek maken zij excursies naar onder andere de Balgstuw bij Kampen en de watertoren in Deventer. Daarnaast werken zij verder aan het handboek water waarmee vorig jaar in Roemenië gestart is. Het handboek is een samenwerkingsproject tussen de Overijsselse Jongerenraad en hun collega's uit de Roemeense provincie Teleorman. Het doel is om de Roemeense leerlingen bewust te maken van de kwaliteit van het milieu en waterbeheer in het bijzonder. Door de situaties in Roemenië en Nederland met elkaar te vergelijken hopen de jongeren in beide landen een bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van het watermanagement.

U bent van harte welkom bij de ontvangst van de Roemeense jongeren te zijn. Woensdag 4 april om 09.30 uur in het provinciehuis in Zwolle. Uiteraard is er gelegenheid om met de jongeren en gedeputeerde Jansen te praten.

Informatie: Bonnie van der Meer, team Communicatie, provincie Overijssel, telefoon 038 499 9224 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 18 30 00 03