Endemol Entertainment

Aalsmeer, 3 april 2007
BankGiro Loterij Voor De Rest Van Je Leven nu ook als webgame

Het BankGiro Loterij-programma Voor De Rest Van Je Leven is nu ook online te spelen. De hoofdprijs bestaat uit EUR 18.000,-. Vanaf 4 april ontvangen 4 miljoen huishoudens een direct mailing waarin de game wordt aangekondigd. Het is uniek in Nederland dat een webgame zo groot wordt gepromoot.

Endemol Nederland heeft voor de BankGiro Loterij een extensie van het TV-format ontwikkeld in de vorm van een webgame. Het spel is te spelen op www.voorderestvanjeleven.tv. In de webgame kunnen deelnemers, net zoals bij het televisieprogramma, een `levenslange uitkering' winnen. Spelers kiezen eerst het maandbedrag, daarna bepalen ze de termijn van de uitkering. Als het einde van het spel behaald wordt, spelen ze een bonusronde.

Vanaf 4 april ontvangen 4 miljoen huishoudens een direct mailing waarin de game wordt aangekondigd. Twee dagen later ontvangen 1 miljoen emailadressen een link waarin met één klik naar de webgame kan worden doorgelinkt. Het komt niet vaak voor dat een webgame zo groot wordt aangekondigd. Met de game valt maar liefst EUR 18.000,- te winnen. Deelname aan het spel is gratis.

De business unit Endemol LAB, opgericht per 1 september vorig jaar, streeft ernaar om de klant verder te helpen dan met een televisie programma alleen. Voorbeelden hiervan zijn websites, webgames, chatbots, mobiele games en digitale magazines. Rob van der Vleugel bij Endemol LAB: "De Voor De Rest Van Je Leven webgame is een goed voorbeeld. Naast televisie, willen wij onze klant verder helpen bij het bereiken van marketing doelstellingen. Wij kunnen door crossmediaal te produceren een totaalpakket van marketing tools leveren."

BankGiro Loterij Voor De Rest Van Je Leven is nog tot en met 11 mei elke vrijdag te zien om 21.30 uur op RTL4. Producent van het programma is Wim Dröge.
---