Gemeente Leiden

Woensdag 4 april:

verder meedenken over nieuw parkeerbeleid Leiden

Samen met de gemeente nadenken over het nieuwe parkeerbeleid. Dat is het doel van een atelierbijeenkomst op woensdag 4 april. Hiervoor zullen geïnteresseerde bewoners en vertegenwoordigers van buurtverenigingen en belangenorganisaties (zoals bijvoorbeeld de Fietersbond en het Centrummanagement) aanschuiven.

Op welke manier kan het parkeren milieuvriendelijk worden vormgegeven? Wat is er nodig (capaciteit en locaties) om het parkeren door bezoekers beter te organiseren? Op welke manier hebben bewoners minder last van 'vreemdparkeren' in de schil rond de binnenstad? Over deze thema's wordt tijdens het atelier gebrainstormd. Op 18 april is er een tweede atelierbijeenkomst waarin de ideeën en oplossingen die op 4 april zijn aangedragen verder aangescherpt kunnen worden.

Opbrengst
De opbrengst van beide ateliers, plus die van de grote meepraatavond over parkeren van maandag 19 maart, wordt door het college van burgemeester en wethouders gebruikt om verder over na te denken. In juni neemt het college vervolgens een beslissing over de hoofdlijn voor het nieuwe parkeerbeleid. Over deze voorgestelde hoofdlijn kan de gemeenteraad dan nog voor het zomerreces een beslissing nemen.

Eerste atelierbijeenkomst parkeren

Wanneer: woensdag 4 april

Hoe laat: Inloop vanaf 19.45 uur, start 20.00 uur

Waar: Tweelinghuis, Tweelingstraat 4 (naast het Stadsbouwhuis,

(Langegracht 72)

Nadere informatie:
Geeske Voerman, Bureau Communicatie gemeente Leiden, (071) 516 77 65.

---- --