Gemeente Beuningen


Werkzaamheden
In de gemeente Beuningen zijn de medewerkers Beheer Openbare Ruimte iedere dag bezig om de leefomgeving schoon en veilig te houden. In de maand april kunt u ons tegenkomen met de uitvoering van de volgende werkzaamheden.

Onderhoud plantsoenen
Medio april starten de groenaannemers met het onderhoud aan de plantsoenen. De perken worden geschoffeld en het zwerfvuil wordt opgeruimd. In totaal zijn er in de periode april- oktober zes van deze onderhoudsronden. In Beuningen ten oosten van de Wilhelminalaan werkt Breed, ten westen van de Wilhelminalaan werkt Van Doorn en in Weurt, Ewijk en Winssen werkt Eijkelboom. Het werk is aanbesteed voor een periode van 3 jaar en dit is het 2e jaar.
Daarnaast maaien deze groenaannemers ook de gazons. In de periode april- oktober worden de meeste gazons in de dorpen 24 keer gemaaid. Daarnaast zijn er ook grasvelden die minder vaak worden gemaaid. Deze velden en bermen liggen meestal aan de rand van een dorp of buiten de komgrens.

Reinigen drukrioolputten
Twee maal per jaar worden de drukrioolputten schoongemaakt door medewerkers van . Dit reguliere onderhoud gebeurt met een hogedrukreiniger. De kans op verstoppingen wordt hierdoor verkleind.

Onderhoud fonteinen
Misschien hebt u het al gezien, de fontein doet het weer! Vanaf april tot en met november zijn de fonteinen op de Schoolstraat en op Haaghove in werking. Medewerkers van de gemeente houden in de gaten dat er voldoende water in de fonteinen blijft en er geen vervuiling optreedt. In de periode dat de fonteinen werken plegen zij een keer in de maand onderhoud.