Gemeente Schiedam


April

Ruim een miljoen beschikbaar voor extra maatregelen

04 april 2007

College stelt Wijkplan Zuid vast

Het Schiedamse college heeft het wijkplan Zuid vastgesteld. Om de wijk een aangenamer woon- en leefklimaat te bezorgen wordt in totaal naast de al bestaande budgetten ruim een miljoen euro uitgetrokken voor de komende vier jaar. Voor een deel ( 639.882) zijn hiervoor reeds eerder kredieten verleend. Het geld is bestemd voor sociale en fysieke maatregelen met oog voor de economische ontwikkelingen in Zuid. Het wijkplan is tot stand gekomen in samenspraak met een brede groep bewoners, ondernemers, professionals en partners.

In het plan zijn niet alleen activiteiten en acties opgenomen, maar ook uitgangspunten voor de verdere ontwikkelingen van Zuid. Enkele in het oog springende maatregelen die de komende jaren zullen worden uitgevoerd zijn: het opknappen van de Maasboulevard, de kop van de Plantage en verschillende pleinen, een complete herinrichting van de Groenelaan en het uitbreiden van de verlichting. Aandacht is er ook voor onder meer: het tekort aan fietsenstallingen, de overlast van hondenpoep en de parkeerdruk.

Verantwoordelijk wethouder Maarten Groene is ervan overtuigd de wijk Zuid met de extra inzet van middelen een kwaliteitsimpuls op verschillende fronten te kunnen geven. Zuid verdient het, dat na vele jaren van discussie we nu deze knoop hebben doorgehakt.

Het wijkplan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Daarna zal een gedrukte versie ervan worden verspreid onder de bewoners en andere betrokkenen.