Politie Haaglanden

Persberichten 4 april

Haaglanden, 04-04-2007

Vrouw aangerand en mishandeld, politie zoekt getuigen Den Haag - Een 24-jarige vrouw is op maandag 2 april omstreeks 01.30 uur door twee Noord-Afrikaanse jongens in de omgeving van de Grote Marktstraat mishandeld. De jongens betastten de vrouw en toen zij kenbaar maakte dat zij hier niet van gediend was, werd zij vervolgens geslagen en geschopt. Hierna zijn de jongens er vandoor gegaan. De vrouw is nog met een vriend achter de jongens aangerend, maar heeft hen niet meer kunnen achterhalen. De recherche van Bureau Jan Hendrikstraat van Politie Haaglanden is nu op zoek naar getuigen van dit voorval. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om contact op te nemen met Politie Haaglanden via het telefoonnummer 0900-8844.

Vrachtwagen klem onder viaduct
Zoetermeer - Een 42-jarige chauffeur van een vrachtwagen schatte dinsdag 3 april omstreeks 11.45 uur de doorrijhoogte van het viaduct bij station De Leyens verkeerd in, waardoor de vrachtwagen klem kwam te staan. De man gaf aan dat hij het bord, waarop de doorrijhoogte stond aangeduid, niet had gezien. De chauffeur bleef ongedeerd. De vrachtwagen is weggesleept.

Twee jongens besmeuren auto met verf
Zoetermeer - Twee jongens van 15 jaar zijn door de politie dinsdag 3 april omstreeks 15.35 uur aangehouden omdat zij verf over de motorkap van een voertuig aan de Gouderakstraat hadden gegooid. De jongens wilden eerst niet meewerken en moesten mee naar het politiebureau. De jongens kregen een proces verbaal en de ouders zijn op de hoogte gebracht van de vernieling door hun zoons.

Motorrijder geeft geen voorrang en gaat onderuit
Zoetermeer - Een 49-jarige motorrijder gaf dinsdag 3 april omstreeks 18.45 uur geen voorrang aan een 60-jarige automobilist op de Werner van Siemensweg. Hierdoor raakte de auto de motor en viel de motorrijder. Zowel de bestuurder van de auto als de motorrijder kwamen met de schrik vrij. De brandweer kwam ter plaatse om de olie van het wegdek te spuiten en de motor is weggesleept

Aanhangwagens gecontroleerd
Den Haag - Bij een verkeersactie op een parkeerplaats langs de A12 en de A13 controleerde Politie Haaglanden op dinsdag 3 april onder meer de belading van aanhangwagens. Tijdens deze controle werden 23 bekeuringen geschreven, onder andere voor een lading die uitstak, een afvallende lading, de losbreekremrichting die niet juist verbonden was, de hulpkoppeling die ontbrak en overbelading. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, vindt de politie het belangrijk om gerichte verkeerscontroles te houden.

Bekneld door omvallend glas
Delft - Een 61-jarige man uit Turkije raakte dinsdag 3 april gewond tijdens werkzaamheden aan de Rotterdamseweg. Tijdens het lossen van een lading glasplaten, kwam zijn pols klem te zitten tussen een aantal omvallende pakken glas. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel vervoerd naar het Leyenburgziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Bestuurder merkt niets van aanrijding
Pijnacker - Een 47-jarige Zoetermeerse automobilist, die met 630 ug/l drie keer dieper in het glaasje had gekeken dan wettelijk is toegestaan, merkte dinsdag 3 april niets van een aanrijding die hij had veroorzaakt. Surveillerende agenten spraken de bestuurder aan, terwijl deze op de Vlielandseweg zijn voorband stond te verwisselen. Naast een lekke band, bleek de auto voorzien te zijn van meer verse schade, duidelijk afkomstig van een geel markeringspaaltje. De man verklaarde dat de schade nieuw was, maar dat hij niets had gemerkt van een aanrijding. Nader onderzoek wees uit dat na een haakse bocht aan de Oostlaan een geel paaltje verdwenen was; een naastgelegen wieldop kwam overeen met de wieldoppen van de automobilist. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een slok te veel
Den Haag - De politie hield op woensdag 4 april om 00.30 uur op de Erasmusweg een 42-jarige Zoetermeerder aan voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man slingeren met zijn auto en het rode licht negeren. Aan het bureau legde hij een blaastest af. De man blies 675 ug/l.

Aanrijding met letsel
Den Haag - Twee vrouwen, een 45-jarige uit Den Haag en een 48-jarige uit Pijnacker, raakten op dinsdag 3 april om 14.45 uur gewond bij een aanrijding. Beide vrouwen zaten in een auto rijdend op de Prinses Beatrixlaan in de richting van het Erasmusplein. Een 28-jarige Haagse reed op de Middachtenweg komend vanaf het Erasmusplein. Toen zij de Gunstersteinweg in wilde rijden, zag zij hierbij het voertuig met de twee vrouwen over het hoofd. De 28-jarige bestuurster kwam met de schrik vrij, maar de andere twee vrouwen werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Automobilist rijdt door na aanrijding
Den Haag - Een 69-jarige Hagenaar reed dinsdagochtend rond 08.00 uur een 12-jarige fietster uit Den Haag aan op de Oostduinlaan. Zonder zichzelf verder bekend te maken reed de man al vrij snel weg. De jongedame is met een pijnlijk been vervoerd naar het ziekenhuis. Een omstander had het kenteken genoteerd, waardoor de politie het adres van de bestuurder kon achterhalen. De Hagenaar verklaarde betrokken te zijn geweest bij de aanrijding en hij werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Vier procent van de automobilisten overtreedt de snelheid Den Haag - De politie hield maandag op diverse tijdstippen en op verschillende locaties snelheidscontroles. Op de Benoordenhoutseweg werden 1.905 passanten gecontroleerd en 524 automobilisten negeerden de maximum snelheid. En op de Groot Hertoginnelaan reden van de 320 gecontroleeerde voertuigen er 22 te snel. Alle overtreders ontvangen binnenkort een bekeuring.

Politie ontmantelt 'geneeskundig gras'-kwekerij
Den Haag - De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks half vier een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Witte de Withstraat. Surveillerende politieagenten zagen bij het pand twee Chinese mannen uitstappen. Omdat in de woning eerder sprake was van prostitutie en illegale bewoning, besloten de agenten de mannen te controleren. Zij vroegen - en kregen - bovendien toestemming om in de woning te kijken. In vijf kamers werd hennep verbouwd. In totaal trof de politie 739 hennepplanten aan. Deze zijn samen met de kweekapparatuur in beslag genomen. Beide mannen (34 en 22 jaar) werden aangehouden. Eén van verklaarde later op het politiebureau dat hij de planten in de kwekerij twee keer per week water gaf, maar dat hij in de stellige overtuiging was dat het om 'geneeskundig gras' ging.

Driftige broers aangehouden
Den Haag - De politie heeft dinsdagavond omstreeks kwart voor negen twee broers uit Den Haag aangehouden. Bikers van Politie Haaglanden fietsten over de Delftselaan toen zij een groepje van zo'n zeven jongens zagen staan. Bij het zien van de agenten stoven de jongens alle kanten op, waarop de bikers hun collega's waarschuwden. Een 16-jarige jongen uit de groep werd verderop op de Delftselaan door twee agenten tegengehouden. Zij wilden de jongen aanhouden, maar de 16-jarige verzette zich hevig. Hij ging de agenten te lijf en beledigde hen. Er ontstond een oploop, waarbij vooral de 17-jarige broer van de verdachte zich liet gelden. Omdat de 17-jarige de agenten herhaaldelijk beledigde, wilden zij hem aanhouden. De jongen vluchtte zijn woning in, waar hij even later kon worden aangehouden nadat de politie door zijn moeder was binnengelaten. Tijdens de aanhouding heeft de verdachte meerdere politieagenten geschopt.

Dvd-kopieerder aangehouden
Den Haag - Na een tip heeft de politie op zaterdag 30 maart in een woning aan de Bakhuizenstraat een 53-jarige Hagenaar aangehouden omdat hij illegaal dvd's kopieerde. In de woning troffen de agenten meer dan 3.200 dvd's en twee branders aan. Deze zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De Hagenaar is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Aanhouding na glasgerinkel
Voorburg - Politieagenten hoorden op woensdag 4 april omstreeks 02.05 uur op de Kersengaarde glasgerinkel. Zij dachten dat er ingebroken werd. Op dat moment zagen zij een auto aan komen rijden en de automobilist kreeg een stopteken ter controle. Achter het stuur van de auto zat een 41-jarige vrouw uit Voorburg. De vrouw gaf aan dat zij even tevoren haar huis in wilde maar van haar man niet binnen mocht komen. Zij was hierover zo boos geworden dat zij de voordeur intrapte. Mogelijk dat dit het glasgerinkel was dat de agenten hadden gehoord. De vrouw moest een blaastest afleggen en is hierna aangehouden. Op een politiebureau blies zij 565 ug/l.

Kindje (5) gewond bij aanrijding
Wassenaar - Een 5-jarig jongetje uit Den Haag raakte 3 april licht gewond toen de auto waarin hij zat betrokken raakte bij een aanrijding. Het voertuig met nog twee inzittenden reed op de Groen van Prinstererlaan en verleende vermoedelijk geen voorrang aan een andere automobilist die reed op de Oud Wassenaarseweg. Het gevolg was dat de auto van het slachtoffer kantelde en tegen een boom aangleed. Gelukkig droegen de inzittenden alle drie hun autogordel. Het slachtoffertje moest een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Gewond na aanrijding
Wassenaar - Een 73-jarige automobilist uit Oegstgeest raakte 3 april om 12.30 uur gewond toen hij op de A44 ter hoogte van de Rozenweg linksaf sloeg. Een 49-jarige automobilist uit Standaardbuiten die op de A44 richting Leiden reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn auto bevrijd. De Oegstgeester is met mogelijk nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Hond bijt hond
Rijswijk - Een Amerikaanse Staffordshire terriër heeft op 3 april om 10:45 uur een hond gegrepen in Park Westhof in Rijswijk. Een vrouw liet haar hond aangelijnd uit toen de Stafford deze plotseling vastbeet bij zijn snuit. Hij bleef de andere hond vasthouden. Uiteindelijk lukte het om hem te laten loslaten. De eigenaar van de hond zei Frans te heten en is ongeveer 1.90 m lang, normaal postuur, ongeveer 30 jaar oud en heeft halflang donkerblond haar. Was u getuige van dit incident? Neem dan contact op met de politie in Rijswijk via 0900-8844. Anoniem bellen ka ook via 0800-7000.

De weg kwijt
Naaldwijk - Een bestuurder die de weg kwijt was, bleek nog een aantal boetes open te hebben staan. Agenten zagen de man op 4 april om 1:45 uur op de Burgemeester Elsenweg enkele malen keren. Blijkbaar wist hij niet waar hij heen moest. Bij controle bleken er nog een paar boetes wegens snelheidsovertredingen open te staan. Die heeft hij alsnog betaald, waarna hij zijn weg in de juiste richting vervolgde.

Van kwaad tot erger
Wateringen - Een automobilist die op 4 april werd aangehouden, bleek overtreding op overtreding te stapelen. Agenten controleerden het kenteken van de man, toen ze hem om 5:50 uur zagen rijden op de Wippolderlaan te Wateringen. De auto bleek niet verzekerd te zijn. Daarop werd de bestuurder staande gehouden. Hij bleek geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. De man werd daarop meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij een valse naam te hebben opgegeven, omdat hij geen rijbewijs had. Hij kreeg een proces-verbaal.

Politie geeft gevoelige slag aan Pijnackerse drugshandel Pijnacker-Nootdorp - Met de aanhouding van vier verdachten, twee Hagenaars van 16 en 35 jaar oud, een 22-jarige man uit Wateringen en een 24-jarige Nootdorper heeft de politie een gevoelige slag toegebracht aan dedrugshandel in deze gemeente. Uit onderzoek was gebleken dat onder de jeugd van Pijnacker-Nootdorp in toenemende mate werd gehandeld in verdovende middelen. In overleg met een officier van justitie is een speciaal rechercheteam opgericht. Tijdens de aanhoudingen waren de verdachten in het bezit van een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen en diverse chemicaliën om de drugs te kunnen versnijden. Het viertal is ingesloten. Drie van hen zijn gisteren voorgeleid aan de rechter commissaris en morgen (donderdag 5 april) wordt de vierde voorgeleid. De politie zet het onderzoekvoort.

Getuigen straatroof gezocht
Zoetermeer - Twee mannen van 23 en 22 zijn op zondag 1 april het slachtoffer geworden van een straatroof. De twee fietsten over het kangeroepad en in het tunneltje aldaar stonden drie jongens. Toen de mannen de jongens passeerden werden zij nageroepen en renden de jongens hen achterna. Vervolgens werden de mannen door de jongens geslagen en geschopt. Vervolgens zijn de jongens er met één fiets van de mannen vandoor gegaan. De drie verdachten droegen zwarte bomberjacks en spijkerbroeken en één van de jongens had een witte pet op. De recherche van Bureau Zoetermeer van Politie Haaglanden is nu op zoek naar getuigen van deze straatroof, of naar mensen die de verdachten mogelijk herkennen. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.