Woensdag 4 april te zien bij opsporingsprogramma Team West

Leiderdorp, 04-04-2007 o In het opsporingsprogramma Team West van TV West roept de politie uw hulp in. Dit zijn de zaken waar het in de uitzending van vandaag, woensdag 4 april om draait.

Brandstichting in Nieuwkoop Op zondag 11 maart is tussen 19.15 en 20.15 uur brand gesticht in een van de panden van het bedrijfsverzamelgebouw "De Grote Zolder" aan de Energieweg 51a te Nieuwkoop. Op bewakingsbeelden zien we een motorrijder aankomen en stoppen bij het bedrijf. Even later zien we een lichtflits, vervolgens start de motorrijder zijn motor en rijdt weg. Wanneer het pand in brand wordt gestoken loopt een man of vrouw met een hond langs. Graag willen we deze getuige spreken.

Poging beroving Op maandag 19 maart omstreeks 13.45 uur fietst een 15 jarige jongen naar huis over het Kraaienpad in Leiden. Hij fietst in de richting van Leiderdorp vanaf de Gooimeerlaan. Er komen hem drie jongens tegemoet lopen. Een van de jongens vraagt hem eerst om vuur en vervolgens om geld. De drie trekken de jongen van zijn fiets en doorzoeken zijn zakken. Vanaf de kant van de Rodes in de Merenwijk roept een meisje wat naar de jongens, waarna ze het slachtoffer loslaten en wegrennen. Dit alles is mogelijk gezien door een donkergekleurd meisje van ongeveer 17 jaar, die op een bankje zat, aan het begin van de dijk van het Kraaienpad. Het meisje droeg een wit-zwart vest in horizontale banen. Ook deze getuige willen we spreken.

Onderwerpen Haaglanden

Getuigen gezocht van zware mishandeling

Op woensdag 28 maart omstreeks 16.25 uur loopt een enigszins vrouwelijk overkomende man op het Spui in Den Haag. Uit tegenovergestelde richting komt een negroïde man aanlopen. Tijdens het passeren van elkaar stompt de negroïde man de andere man zonder aanleiding in het gezicht. Het slachtoffer valt op de grond en raakt bewusteloos. Hij wordt naar een ziekenhuis vervoerd waar hij met een schedelbasisfractuur en een hersenbloeding wordt opgenomen op de afdeling intensive care. Wij zoeken getuigen van dit misdrijf.

Aanrander gezocht

Op zaterdag 17 februari 2007 tussen 00.50 uur en 00.55 uur fietst een vrouw over de Prinses Beatrixlaan naar haar woning. Op dat moment wordt zij gevolgd door een man op een fiets. Als de vrouw bij haar woning aan de Prinses Beatrixlaan aankomt en haar fiets in de kelderbox wil gaan zetten, wordt zij onzedelijk betast door de man op de fiets. Ook gebruikt hij geweld en de vrouw wordt geslagen. De vrouw verzet zich hevig en de man gaat er vandoor. Door een beveiligingscamera zijn beelden vastgelegd van de verdachte. Deze zullen in de uitzending worden getoond met een oproep wie deze man herkent of andere informatie heeft over dit misdrijf.

Heeft u een onderwerp gemist of wilt u een onderwerp nog eens goed nakijken, kijkt u dan op de website www.teamwest.nl. U kunt de opnames nog de hele week na de uitzending bekijken.

Team West is een samenwerkingsverband tussen Politie Hollands Midden, Politie Haaglanden, het Openbaar Ministerie en RTV West.