Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 april 2007

Bromfietser gewond bij aanrijding

Enschede

Op dinsdag 3 april vond omstreeks 09.40 uur een aanrijding plaats op de Hendrik ter Kuilestraat in Enschede. Een 46-jarige man uit Haaksbergen reed met een bestel auto over genoemde weg en wilde op een bepaald moment rechts een bedrijfsterrein oprijden. Bij het afslaan zag de 46-jarige een in dezelfde richting rijdende bromfietser over het hoofd. Een aanrijding volgde, waarbij de bromfietser de lucht in werd geslingerd. In zijn val raakte hij met zijn hoofd een reclamebord en kwam daarna in de struiken terecht. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Haaksbergen, is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (07-042933)

Mishandeling

Enschede

De politie kreeg op dinsdag 3 april om 20.10 uur een melding van een mishandeling aan de Vassebrink in Enschede. Een 19-jarige Enschedeër was daar aan de woning gekomen omdat hij meende dat zijn identiteitsbewijs daar lag. Na 1x aanbellen trapte hij de voordeur in en ging de woning binnen. Vervolgens greep hij de 37-jarige bewoonster bij de arm en trok haar de trap af. Daarna pakte hij de telefoon en wilde deze als onderpand meenemen. Ondertussen stond de vriendin van de 19-jarige in de deuropening en schold de 39-jarige uit. Bij de komst van de politie werd de 19-jarige aangehouden wegens mishandeling, huisvredebreuk en diefstal. Zijn vriendin, die daarop reageerde door de 39-jarige te bedreigen en de politieagenten uit te schelden, werd eveneens aangehouden, voor bedreiging en belediging van een politieambtenaar. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-043253)

Politie ruimt hennepkwekerij en -drogerij

Enschede

De politie stelde op dinsdag 3 april een onderzoek in naar een mogelijke hennepteelt in een garagebox aan de Tubantiastraat en een woning aan de Heutinkstraat in Enschede.

De agenten troffen aan de Tubantiastraat inderdaad een hennepkwekerij aan met 675 planten. Zowel planten als bijbehorende apparatuur werden ter vernietiging in beslag genomen. De eigenaar, een 57-jarige Enschedeër, was niet aanwezig. De politie zal hem nog nader horen. (07-032069)

Aan de Heutinkstraat waren meerdere klachten bij de politie binnen gekomen vanwege een hinderlijke wietlucht. In een woning trof de politie een hennepdrogerij aan met 10 kg gedroogde henneptoppen, 14 kg gedroogde gesneden hennep en 36 kg onbewerkte henneptoppen. Alle hennep en bijbehorende apparatuur werden ter vernietiging in beslag genomen. In een kast trof de politie een 36-jarige vrouw uit Ahaus, die zich daar had verstopt. Zij werd aangehouden. Na verhoor kon de vrouw het bureau weer verlaten. De 47-jarige bewoner meldde zich korte tijd later aan het bureau. Hij werd aangehouden, in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. (07-034306)

Man aangehouden wegens aanranding en schennispleging

Enschede

De politie hield op dinsdag 3 april een 44-jarige Enschedeër aan wegens aanranding en schennispleging. De 44-jarige wordt er van verdacht zich al langere tijd hieraan schuldig te hebben gemaakt. In de maand december 2006 en maart 2007 werden inde omgeving van het winkelcentrum aan de Wesseler-Nering in Enschede meerdere vrouwen door hem benaderd. De verdachte drong zich aan de vrouwen op en raakte hen daarbij aan. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-033585)

Dronken automobilist ramt lichtmast

Hengelo

Politieagenten zagen op dinsdag 3 april om 19.05 uur een auto staan op de rotonde van de Deurningerstraat in Hengelo. Een 47-jarige Hengelose automobilist was op de rotonde de macht over het stuur verloren en vervolgens met zijn auto tegen een lichtmast gereden. Bij de 47-jarige werd alcoholgebruik geconstateerd waarop de agenten hem aanhielden. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 2,8 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (07-043252)

Politie houdt drie mannen aan wegens diefstal

Fleringen

Naar aanleiding van diverse autokraken in de afgelopen weken houdt de politie extra toezicht in de verschillende plaatsen waar die autokraken plaatsvonden.

Tijdens de surveillance op woensdag 4 april zagen agenten omstreeks 03.45 uur een auto met een Pools kenteken stilstaan op een parkeerplaats aan de Jan van Arkelweg in Fleringen. In de auto zaten twee mannen en buiten de auto stond een derde man. Op de vraag wat zij daar op dat tijdstip deden, konden de mannen geen duidelijk antwoord geven. De politie betrapte hen op een leugen en stelde daarop een nader onderzoek in de auto in. Daarbij werden meerdere inbrekerswerktuigen, handschoenen en donkere mutsen aangetroffen.

In de directe omgeving van de auto vonden de agenten verstopt achter een boom, twee autospiegels, welke vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Hierop hielden zij de drie Poolse mannen, in de leeftijd van 22, 26 en 39 jaar oud, aan. De drie verdachte zijn voor verhoor en onderzoek opgesloten. De werktuigen en spiegels zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. (07-043324)

Trailer gestolen en leeg weer aangetroffen

Oldenzaal

Op woensdag 4 april deed een 58-jarige Oldenzaler aangifte van diefstal van een trailer namens een transportbedrijf uit Oldenzaal. De trailer werd tussen zaterdag 31 maart omstreeks 18.00 uur en maandag 2 april 08.00 uur gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Eektestraat in Oldenzaal. De trailer was daar geladen met goederen voor tijdelijke opslag. (de inhoud is onbekend, hiervan zal nog aangifte worden gedaan door de eigenaar van de goederen, red.) Op dinsdag 3 april zag een werknemer van het transportbedrijf bedoelde trailer op een vreemde plek staan, namelijk half op een fietspad tussen Nijmegen en Ubbergen. De huif was beschadigd en de goederen waren weg. (07-043362)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --