Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Extra begeleiding voetbaljeugd H.O.V.

Deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Rotterdam Sportsupport, de Soccer Academy en de KNVB District West II ondertekenden vorige week een intentieverklaring waarmee ze hun samenwerking gaan versterken.

Het gaat om de inzet van pedagogische begeleiding voor de voetbaljeugd van voetbalvereniging H.O.V. Het betreft een nieuwe, experimentele aanpak.

Afgelopen najaar heeft deelgemeente Kralingen-Crooswijk de Soccer Academy een bijdrage toegezegd voor het inhuren van een professionele pedagoog. Met ingang van 1 mei 2007 wordt Ineke Kalkman aangesteld. Zij gaat zich richten op de ondersteuning van kinderen, ouders en trainers. Dit om in te spelen op de behoefte van sportverenigingen om beter om te gaan met de sociaal maatschappelijke vraagstukken van kinderen en ouders.

Met de ondertekening van de intentieverklaring geven de samenwerkende partijen aan om enerzijds de effecten van de inzet van een pedagoog te monitoren en anderzijds om een plan op te stellen voor een meerjarige structurele inzet bij gebleken succes. Als de aanpak werkt, zou deze werkwijze ook in andere wijken kunnen worden ingezet waar het moeilijk is om kinderen prettig in verenigingsverband te laten sporten en hun ouders daarbij betrokken te krijgen.

De voetbaltaart wordt aangesneden door de betrokken partijen.