Politie Groningen

Woensdag 4 april 2007

Provincie Groningen, 04-04-2007

Groningen: rijbewijs kwijt na alcoholgebruik

De politie heeft dinsdagnacht op de Eikenlaan een 36-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek na een alcoholtest ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kon zijn rijbewijs direct inleveren. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: gevaar afvallende lading

Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dalen is dinsdagmorgen op de Europaweg in Groningen bekeurd omdat zijn lading niet was afgedekt. Agenten zagen de man rijden en constateerden dat er gevaar voor afvallende lading was. Ook bleek de APK van de vrachtwagen te zijn verlopen. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordlaren: bekeuring voor uitrijden mest

Een 36-jarige man uit Haren is dinsdagmiddag bekeurd voor het onjuist uitrijden van mest. De man bemeste een weiland aan de Zuidveld in Onnen, maar deed dit niet op de juiste manier. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Groningen: Duitsers aangehouden voor mishandeling

De politie heeft dinsdagmiddag op de Vismarkt in Groningen twee Duitsers (22 en 45 jaar) aangehouden voor mishandeling. De mannen uit Bremen hadden door nog onbekende reden ruzie gekregen met een 41-jarige fietser uit de stad. De Stadjer wist zich te beschermen door zijn fiets als afweer te gebruiken. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Marum: jongeren aangehouden

Vier tieners (12, 13 en 14 jaar) uit Marum hebben bekend dat zij verantwoordelijk zijn voor diverse vernielingen en diefstallen in hun woonplaats. In de afgelopen weken pleegden ze vernielingen bij een verzorgingshuis, bij een school aan het Malijksepad en in een nieuwbouwwijk. Ook namen ze ongeoorloofd spullen mee uit een schuur aan de Noorderringweg. De politie maakt proces-verbaal op tegen het viertal.

Veendam: fietsster gewond bij aanrijding

Een 33-jarige fietsster uit Veendam is dinsdagochtend in haar woonplaats gewond geraakt. De vrouw reed over de rotonde Van Beresteijnstraat-Beneden Oosterdiep. Een 54-jarige automobiliste uit Veendam zag de fietsster over het hoofd. Ambulancepersoneel constateerde een lichte hersenschudding en enkele kneuzingen bij de 33-jarige. Na behandeling is zij thuisgebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Musselkanaal: koperdieven betrapt

Een 33-jarige man en een 40-jarige vrouw, beiden uit Stadskanaal, zijn dinsdagochtend aangehouden op verdenking van de diefstal van koper. Het tweetal werd op heterdaad betrapt in een leegstaande fabriek aan de Spoorsingel in Musselkanaal. De politie stelde een onderzoek in bij de fabriek na een melding van een oplettende burger. In de fabriek werden beide personen aangetroffen met diverse stukken koper en een knipschaar. De goederen zijn in beslag genomen en het tweetal is aangehouden. Na verhoor mochten ze het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobilist uit Winschoten. De man reed met een snelheid van 106 km/uur over de Europaweg in Groningen. Hij reed over een gedeelte waar de maximum toegestane snelheid 50 km/uur is. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Bedum, Bedumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 338, aantal overtredingen: 99, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 57 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 340, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten, Udesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 87, aantal overtredingen: 12 hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.